مدیرعامل بانک صنعت و معدن خبرداد:مذاکره با 6بانک اروپایی برای دریافت فاینانس با هدف افزایش تسهیلات دهی به واحدهای صنعتی
![](https://asrebank.ir/wp-content/uploads/2019/12/208581538183262.jpg)
عصر بانک؛علی اشرف افخمی در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت انجام گرفت توضیح داد: در دو سال 1600 میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی خط اعتباری گرفتیم که تاکنون 1200 میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
وی با اشاره به اینکه از سال گذشته واحد بانکداری صنایع کوچک و متوسط را در بخش صنعت و معدن راهاندازی کردیم، گفت: اما این واحد از امسال کار خود را توسعه داده است؛ به طوری که به 712 واحد با رقم 970 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است که البته مصوبات، بیشتر از این رقم بود.
وی افزود: با احتساب ضمانتنامههای صادر شده، مجموع تسهیلات پرداختی به 1100 میلیارد تومان بالغ میشود.
افخمی با اشاره به گشایش اعتبارات در بخشهای مختلف بانکی گفت: در بخش بانکهای اروپایی، گشایشهایی انجام شده است؛ از جمله اینکه در آسیای جنوب شرقی از محل سوئیفت 332 میلیون دلار گشایش اعتبار داشتیم.
وی افزود: علاوه بر آن دو خط اعتباری پس از برجام داریم. همچنین بعنوان دومین بانک توانستیم 400 میلیون دلار خط اعتباری از اِگزیم بانک هندوستان دریافت کنیم که عملیاتی شده است.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن با اشاره به اینکه نخستین محموله با اعتبار 120 میلیون دلار بود که تحویل گرفتیم، تصریح کرد: تا سقف 150 میلیون دلار هم در مرحله بعدی میتوانیم از این محل تجهیزات مورد نیاز کشور را خریداری کنیم.
وی به خط اعتباری جدید دیگری اشاره کرد و گفت: قرارداد این خرید اعتباری در مرحله نهایی قرار دارد که تمامی کارهای آن انجام شده و امضاهای پایانی آن مانده است؛ این خط اعتباری از کره جنوبی با رقم 100 میلیون دلار که برای فاینانس مواد اولیه است، شروع میشود و رقم قابل افزایش است.
افخمی با تاکید بر اینکه همه اینها مورد تائید بانک مرکزی قرار گرفته است، اظهار داشت: ما با بانکهای بزرگ اروپایی در حال مذاکره هستیم که هنوز نهایی نشده است از جمله با شش بانک اروپایی به صورت کنسرسیوم وارد مذاکره شدهایم که رقم آن حدود سه میلیارد یورو است.
وی با اشاره به اینکه با دو بانک بزرگ چینی هم مذاکراتی انجام شده که هر کدام از آنها یک میلیارد یورو خط اعتباری خواهد بود، اظهار داشت: قدمهای خوبی برداشته شده به طوری که آخرین آمار روز گذشته نشان میدهد که رابطه کارگزاری ما با 57 بانک خارجی قطعی شده است.
افخمی ادامه داد: این 57 بانک در 22 کشورهستند که 14 بانک اروپایی و 8 بانک هم آسیایی است و امیدواریم صرفهجویی که از محل نقل و انتقال پول به دست میآید، عاید کشور شود.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن با بیان اینکه ما سهامدار یک بانک اروپایی به نام «بانک تجاری ایران و اروپا» هستیم که مقر آن در اروپا است، افزود: این بانک در پنج ماه گذشته رقمی که به صورت یورو در اروپا جابجا کرده، 5.5 میلیارد یورو بوده است که در گذشته ما باید 10 تا 11 درصد بابت انتقال این پول کارمزد پرداخت میکردیم.
وی با اشاره به اینکه الان این رقم به زیر نیم درصد رسیده است، گفت: پرداخت 10 تا 11 درصد کارمزد، هزینه زیادی بود که به کشور تحمیل میشد اما الان صرفهجویی زیادی را از این محل به دست آوردهایم که این هم از نتایج برجام بود.
افخمی با اشاره به طرحهایی که پنج ماهه ابتدایی امسال با تامین مالی پروژهها به نتیجه رسیده است، افزود: 30 طرح عملاً در پنج ماهه امسال به تولید و بهرهبرداری رسید که 13 واحد بزرگ و 17 واحد کوچک و متوسط بوده است.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن ادامه داد: در واحدهای بزرگ 550 میلیون دلار سرمایهگذاری انجام شد که این سرمایهگذاری از محل منابع مالی بانک بوده است، مانند پتروشیمی مهاباد یا نیروگاه کهنوج.
وی با اشاره به ورود بانک صنعت و معدن به پروژههای بزرگ زیرساختی اظهار داشت: یکی از این پروژهها، خطوط راهآهن و توسعه شبکه بود که برای نخستین بار قطار سریعالسیر را با تأمین مالی از محل خط اعتباری چین با رقم 1.8 میلیارد دلار انجام دادیم که LC آن باز شده و پروژه عملیاتی شده است.
افخمی با اشاره به اینکه امیدواریم این پروژه مطابق با زمانبندی در 2.5 سال به بهرهبرداری برسد، افزود: در پروژه برقی کردن قطار تهران ـ مشهد هم مطالعاتی را برای فاینانس انجام دادیم و اگر موفق به دریافت فاینانس اروپا یا چین شویم، این دومین پروژه بزرگ ما در بخش زیرساخت خواهد بود.
وی با اشاره به قرارداد با صندوق توسعه ملی اظهار داشت: این صندوق منابع ارزی ما را تأمین میکند که دو قرارداد بزرگ با آنها داشتیم اول مربوط به سال 92 بود که 5.9 میلیارد یورو قرارداد بسته شده بود که از این رقم 4.1 میلیارد یورو گشایش اعتبار کردیم.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن افزود: از این میزان حدود دو میلیارد یورو گشایش اعتبار شده است و قرارداد آن 3.1 میلیارد یورو بود که تاکنون 2.9 میلیارد یورو را به مرحله قرارداد رساندیم.
وی با اشاره به گشایش اعتبار در پنج ماهه ابتدایی امسال گفت: در این مدت 341 میلیون یورو گشایش اعتبار شده است که امیدواریم تا پایان سال این گشایش اعتبار به دو میلیارد یورو برسد که البته این به غیر از سپردهگذاری ارزی است که از صندوق توسعه ملی گرفتیم.
افخمی با اشاره به حضور این بانک در پروژههای نفت و گاز گفت: ما در سال 94، 500 میلیون دلار از صندوق توسعه سپرده گرفتیم که آن را در اختیار بخش نفت و گاز قرار دادیم. همچنین در این مدت 200 میلیون دلار خط اعتباری که از صندوق گرفته بودیم را تسویه کردیم و دیگر بدهی به صندوق توسعه ملی نداریم.
وی با اشاره به اینکه بانک صنعت و معدن یک بانک توسعهای است و شعبات زیادی ندارد، افزود: ما 62 شعبه در کشور داریم که آن هم برای تسهیل رابطه با مشتریان است؛ بنابراین ما سپرده جذب نمیکنیم به همین دلیل منابع باید از محل سرمایههای بانک باشد که موضوعیت اصلی بانکهای توسعهای هم همین است.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن افزود: سرمایه بانک از سال 86 که به 2100 میلیارد تومان افزایش یافته بود تا سال 94 افزایشی نداشت اما در سال 94، 500 میلیارد تومان افزایش سرمایه دادیم که سرمایه بانک به 2600 میلیارد تومان رسید.
وی با اشاره به اینکه این رقم معادل 800 میلیون دلار است که بسیار سرمایه پایینی به شمار میرود، گفت: الان سرمایه بانک به حدود 4000 میلیارد تومان در هفته گذشته رسیده است.
افخمی با بیان اینکه در سالهای 93 و 94 حدود 875 میلیارد تومان خط اعتباری از بانک مرکزی گرفتیم، گفت: علاوه بر این 500 میلیارد تومان دیگر هم اختصاص پیدا میکند که صرف صنایع کوچک و متوسط خواهد شد.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن با اشاره به اینکه در این دو سال ما 1600 میلیارد تومان از صندوق توسعه خط اعتباری گرفتیم، اظهار داشت: تاکنون 1200 میلیارد تومان از این راه بازپرداخت کردیم. همچنین در سال 94، 8000 میلیارد تومان پرداختی داشتیم که امسال به همین میزان افزایش پیدا میکند.
وی به همکاری بانک صنعت و معدن با دانشگاه امیرکبیر برای حمایت از کسب و کار نوپا اشاره کرد و افزود: از سال گذشته با همکاری دانشگاه امیرکبیر، این طرح را اجرایی کردیم. همچنین طی ملاقاتی که با رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار داشتیم، توافق کردیم که وارد پروژه صندوقهای مشترک شویم.