اپل چگونه با ارزش‌ترین برند سال 2016 شد؟/ بررسی آماری شرکت‌هایی که در سال 2016 باارزش بودند

اپل با ارزش ترین برند سال 2016 با 154.1
 میلیارد دلار ارزش شناخته شد.

عصر بانک؛از سیب گاز خورده اپل تا سفید برفی، از نوشابه های گازدار تا همبرگرها، از صفحه های مجازی تا تجهیزات الکتریکی و هواپیمایی همگی در لیست با ارزش ترین شرکت های فوربز قرار گرفتند. هر کدام از این شرکت ها در صنعت خود و در زمینه های کاری‌شان جزئی از پرفروش ترین و پردرآمدترین شرکت‌ها هستند.

 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «فوربز» یکی از پرفروش‌ترین مجله‌های اقتصادی آمریکا است که هر دوهفته یک‌بار منتشر می‌شود.

 

این مجله از سال 2010 هر سال بر اساس ارزش برندها، درآمد سالانه آن‌ها و میزان تبلیغات‌شان را طبقه بندی می کند و فهرستی را بر همین اساس ارائه می‌دهد. این برندها از 16 کشور در سراسر دنیا و 19 صنعت مختلف انتخاب شده اند که 52 برند آن در آمریکا تاسیس شده است. 

 

بر اساس این طبقه بندی «اپل»، اولین برند با ارزش سال 2016 انتخاب شد. گوگل، مایکروسافت، کوکاکولا، فیس بوک، تویوتا، ای‌بی‌ام، والت دیزنی، مک‌دونالد و جنرال الکتریک نیز در رتبه‌های دوم تا دهم قرار گرفتند.

 

کوکاکولا و پپسی که در صنعت به عنوان رقیب یکدیگر شناخته شده‌اند، در این جدول فاصله زیادی با یکدیگر دارند و میزان ارزش شرکت هایشان ارقامی دور از هم است. شرکت پپسی با ارزش شرکت 19.4 میلیارد دلار در رتبه 29 ولی در همین حال کوکاکولا با ارزش 58.5 میلیارد دلار در رتبه چهارم قرار دارد.

 

اپل

 

اپل به عنوان باارزش ترین برند سال 2016‌ شناخته شد در حالی که کاهش فروش بی‌سابقه‌ای را امسال با کم شدن تقاضای آی‌پد، آی‌فون و مک‌بوک تجربه کرد. اما این کاهش فروش، در رتبه این شرکت تاثیر‌گذار نبود. در سه ماهه اول امسال 2016 اپل توانست 51.2 میلیون آیفون بفروشد که در سال کذشته در سه ماه اول 61.1 میلیون آیفون فروخته بود.

 

شرکت اپل شش سال متوالی است که در رتبه اول قرار دارد و نسبت به رقبایی مانند گوگل و مایکروسافت حدود دو برابر ارزش برند دارد. ارزش برند اپل در این لیست 154.1 میلیارد دلار است. گوگل 82.5 میلیارد دلار و مایکروسافت نیز 75.2 میلیارد دلار ارزش گذاری شده است. البته شاید این روند در سال های آتی تغییر کند، چرا که رشد اپل نسبت به سال گذشته 6 درصد بوده ولی گوگل رشدی چشمگیر به اندازه 26 درصد داشته است. 

 

در سپتامبر سال 2014 اپل با رونمایی آیفون 6 و آیفون 6 پلاس توانست تقاضای خود را به بالاترین حد برساند. اپل توانست طی دو سال، چهار میلیون دستگاه آیفون 6 بفروشد. به نقل از بازفید، یک پایگاه خبری انگلیسی زبان، تنها فروش آیفون 6 می‌تواند با کل فروش مایکروسافت برابری کند.

در سال 2015 اپل 66 هزار کارمند رسمی در آمریکا داشته که کارهای نرم افزاری مرتبط به اپل را 627 هزار نفر اداره می کنند. این شرکت در سال 2015 در سراسر دنیا 110 هزار کارمند رسمی داشته است.

 

گوگل

 

گوگل در این جدول در رتبه دوم قرار دارد و با ارزش 82.5 میلیارد دلار، سالانه حدود 68.5 میلیارد دلار درآمد کسب می کند. اکثر درآمد گوگل از طریق تبلیغاتی که انجام می دهد، به دست می آید. در سه ماه اول سال 2015، گوگل حدود 17.3 میلیارد دلار درآمد کسب کرد که 15.5 میلیارد دلار آن از راه تبلیغات بود. گوگل در آخر سال 2015 حدود 55 هزار و 400 نفر کارمند تمام وقت داشت. تعداد کارمندان مشغول در گوگل، نصف کارمندان اپل است.

 

مقدار پولی که افراد برای تبلیغات خود در گوگل پرداخت می‌کنند، به عوامل مختلفی بستگی دارد. این پولی که گوگل از راه تبلیغات خود دریافت می‌کند، موجب موفقیت این شرکت است. گوگل برای درآمدزایی خود از ترفندی شبیه به مزایده استفاده می کند. به این ترتیب که هر کس قصد تبلیغات در گوگل را داشته باشد، باید از کلید واژه‌هایی استفاده کند که با کالا یا خدمات تبلیغی مرتبط باشد. اگر این کلیدواژه‌ها طرفداران زیادی را داشته باشند و زیاد در گوگل جست و جو شده باشند، قیمت تبلیغات آن افزایش می‌یابد.

 

بنابراین، هر چه رقابت برای تصاحب و استفاده از  این کلید واژه‌ها سخت تر و شدیدتر باشد، قیمت ها هم به همان میزان بالاتر می‌رود.  به عنوان مثال واژه هایی مانند سلامت، سرمایه‌گذاری یا بانک  از جمله کلیدواژه های گران و پرهزینه‌ای هستند که تبلیغات کنندگان در این حوزه‌ها باید پول بسیار بیشتری برای تبلیغات خود پرداخت کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.