سوئیفت برقرار شد اما کدام بانک خارجی «اعتبارات اسنادی بانک‌های ایرانی» را می‌پذیرد؟

برهانی فعال اقتصادی با طرح این سؤال که چرا آقای رئیس کل بانک مرکزی لیست بانک‌های خارجی که اعتبارات اسنادی ایران را قبول می‌کنند را اعلام نمی‌کند، گفت: به طور مطلق در حال حاضر هیچ کدام از بانک‌های اروپایی، آسیایی و آفریقایی اعتبارات اسنادی بانک‌های ایرانی را نمی‌پذیرند.

عصر بانک؛ ولی‌اله سیف، رئیس کل‌ بانک مرکزی امروز در جدیدترین اظهاراتش اعلام کرد: هم‌اکنون سوئیفت متصل شده ال‌سی مخابره می‌کنند و هیچ مشکلی ندارند؛ بنابراین هم سوئیفت متصل است و هم ال‌سی گشایش می‌شود، این را به صورت کاملاً شفاف اعلام کردم.

 

در این باره برای بررسی صحت و سقم موضوع و اینکه آیا به طور کاربردی امکان گشایش اعتبارات اسنادی بانک‌های ایرانی در بانک‌های خارجی پس از امضای برجام وجود دارد یا خیر، با میثم برهانی از فعالان اقتصادی گفت‌وگویی انجام دادیم.

 

این فعال اقتصادی با ذکر این نکته مهم که هیچ اتفاق خاصی پس از امضای برجام در نظام بانکی ایران و روابط آنها با خارج از کشور رخ نداده است، اظهار داشت: شرایط نظام بانکی ایران همچنان همانند سابق است و قبل از برجام هم وضعیت همین بود.

 

* سوئیفت همانند ارتباط تلفنی است؛ هیچ بانک خارجی اهمیتی به تماس‌های مکرر ایران نمی‌دهد

 

– به طور مطلق، امضای برجام هیچ تأثیری در روابط بانک‌های ایرانی با بانک‌های خارجی ایجاد نکرد

 

وی با بیان اینکه ارتباط سوئیفت ایران با بانک‌های خارجی را قبول داریم به ذکر مثالی در این باره اشاره کرد و گفت: مردم بدانند که صرف برقراری ارتباط تلفن مهم نیست بلکه پاسخ دادن طرف مقابل به تماس مهم است و هر چه شما در این جریان تماس بگیرند طرف مقابل همچنان پاسخ نمی‌دهد در این خصوص ارتباط سوئیفت هم چنین وضعیتی دارد یعنی هیچ کدام از بانک‌های خارجی اعتبارات اسنادی ایران را نمی‌پذیرند.

 

این فعال اقتصادی در پاسخ به  این سؤال فارس که علت عدم پذیرش اعتبارنامه‌های اسنادی بانک‌‌های ایران (Letter of Credit) از سوی بانک‌های خارجی با وجود امضای برجام چیست، تصریح کرد: بانک‌های خارجی با وجود ارتباط سوئیفت از هر گونه پذیرش حوالجات ایران و اعتبارات اسنادی بانک‌های ایرانی خودداری می‌کنند که علت آن پابرجا بودن تحریم‌هاست.

 

وی در توضیح بیشتر خاطرنشان کرد: سوئیفت برقرار شد اما بانک‌های خارجی به طور مطلق همچنان پس از امضای برجام از همکاری با بانک‌های ایرانی خودداری می‌کنند و هیچ کدام از اعتبارات اسنادی ایران پذیرفته نمی‌شود.

 

برهانی گفت: قرار بر این بود که پس از امضای برجام تمام بانک‌های آمریکایی، اروپایی، آسیایی حواله‌های وارداتی ایران را برای بانک‌های ایرانی بپذیرند اما همین بانک‌ها اعتبارات اسنادی را نمی‌پذیرند.

 

* آقای سیف لیست بانک‌های خارجی که ادعا می‌کنید مشکلی با ایران برای گشایش اعتبارات اسنادی ندارند را صراحتا اعلام کنید؟ آیا چنین بانک‌هایی به جز آن یک بانک سوئیسی وجود خارجی دارند؟

 

بانک‌های ایرانی برای بازگشایی اعتبارات اسنادی همچنان مشکل دارند!

 

این فعال اقتصادی با طرح سؤالاتی از سیف رئیس کل بانک مرکزی که همواره از گشایش ال‌سی و برقراری ارتباط سوئیفت خبر می‌دهند، گفت: پاسخ دهید کدام بانک‌های خارجی حاضر به پذیرش اعتبارات اسنادی ایران هستند؟ چرا به طور شفاف به تاجران ایرانی نام بانک‌های خارجی که اعتبارات اسنادی ایران را قبول دارند اعلام نمی‌کنید؟، چرا هنوز امکان افتتاح حساب در بانک‌های اروپایی برای تاجران ایرانی با وجود امضای برجام وجود ندارد؟

 

وی در واکنش به جدیدترین اظهارات رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر گشایش بدون مشکل اعتبارات اسنادی، گفت: پیش از امضای برجام یک بانک خارجی به «شکل محدود» و تنها برای «کالاهای خاص» اعتبارات اسنادی ایران را قبول می‌کرد که اکنون هم ادامه دارد و ارتباطی به امضای برجام ندارد؛ سؤال اساسی اینجاست که چه اتفاقی پس از امضای برجام رخ داده است؟

 

این فعال اقتصادی همچنین از اصحاب رسانه خواست تا با تحقیق بر روی بانک‌های خصوصی یا دولتی ایرانی مطالبات فعالان اقتصادی را درباره عدم پذیرش حوالجات ایرانی توسط بانک‌های خارجی با وجود اجرای برجام پیگیری کنند، به طور مطلق هیچ کدام از بانک‌های خارجی با وجود برقراری ارتباط سوئیفت حاضر به همکاری با ایران نیستند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.