یک اتفاق نادر در مورد قیمت نفت ایران
عصر بانک؛پس از چندین هفته متوالی سقوط قیمت جهانی نفت خام ایران در بازار جهانی، بهای طلای سیاه سبک وسنگین صادراتی کشور در طول معاملات هفته گذشته بیشترین میزان افزایش قیمت در بازار را تجربه کرد.
بر این اساس در بین کل شاخصهای معتبر نفت در بازار، بهای هر بشکه نفت خام سنگین صادراتی ایران با افزایشی بیش از 4 دلار و 30 سنتی بیشترین جهش قیمتی را در بین کل شاخصهای نفتی جهان داشته است.
از سوی دیگر، قیمت نفت خام سبک ایران در هفته منتهی به پنجم فوریه (جمعه، ١٦ بهمن ماه) با 3 دلار و ٨٣ سنت افزایش به ٢٩ دلار و ٧٥ سنت به ازای هر بشکه رسید، ضمن آنکه قیمت نفت خام سنگین ایران هم با ٤ دلار و ٣٦ سنت افزایش به ٢٧ دلار و ١٩ سنت برای هر بشکه رسید تا بیشترین افزایش را در میان نفت خامهای شاخص به خود اختصاص دهد.
با وجود این افزایش قیمت، متوسط قیمت نفت سنگین ایران از ابتدای سالجاری تاکنون ٢٣ دلار و ٩٧ سنت بوده است. علاوه بر این، میانگین قیمت نفت خام سبک ایران از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون ٢٦ دلار و ٨٩ سنت در بازار معامله شده است.
همزمان با افزایش بی سابقه قیمت نفت سبک و سنگین ایران در بازار جهانی، بهای اکثر شاخصهای معتبر طلای سیاه جهان به استثنای نفت وست تگزاس آمریکا هم در بازار با افزایش روبرو شد.
از این رو قیمت سبد نفتی اوپک هم در هفته مورد بررسی، به ٢٩ دلار و ٢٠ سنت برای هر بشکه رسید که نسبت به هفته پیش از آن، ٢ دلار و ٣٠ سنت افزایش یافت.
در همین حال، اداره امور اوپک و روابط با مجامع انرژی، اعلام کرده است: هر بشکه نفت خام دبلیو تی آی آمریکا در هفته منتهی به ٥ فوریه با ٥٩ سنت کاهش بشکهای حدود ٣١ دلار و ٢٨ سنت برای هر بشکه معامله شد. البته قیمت نفت دبلیو. تی/آی تنها نفت شاخصی بوده که در هفته مورد بررسی با کاهش همراه شده است.
قیمت نفت برنت دریای شمال هم با ٧٦ سنت افزایش به ٣٢ دلار و ٥٥ سنت برای هر بشکه رسید، میانگین قیمت نفت برنت از ابتدای سال تا کنون ٣١ دلار و ١١ سنت برای هر بشکه رسید. همچنین قیمت نفت خام شاخص دوبی و عمان نیز با سه دلار و ٣٠ و ٣ دلار و ٢٤ سنت افزایش به ترتیب به ٢٧ دلار و ٤٨ سنت و ٢٨ دلار و ١٦ سنت رسید.
یکی از مهمترین دلایل افزایش بی سابقه قیمت نفت خام صادراتی ایران و اکثر شاخص های معتبر طلای سیاه در بازار، قوت گرفتن احتمال آشتی کنان ایران، روسیه و عربستان سعودی در بازار نفت است.
/صدای اقتصاد