اعلام آمادگی 10 کشور برای همکاری با بازار سرمایه ایران
عصر بانک؛یک مقام مسئول در سازمان بورس با اشاره به استقبال هیأتهای سرمایهگذاری خارجی به منظور آشنایی با کارکردهای بازار سرمایه ایران گفت: به طور میانگین سمات هر هفته 2 جلسه با هیأتهای خارجی برگزار میکند که در آخرین جلسه متولیان بورس مونیخ آلمان در هفته گذشته با بورس ایران رایزنی کردهاند این در حالی است که شامگاه امروز نیز سپردهگذاری ایران میزبان مدیرعامل سابق بورس نیویورک خواهد بود، همچنین طی 27 و 28 اردیبهشت ماه سال آینده نیز اولین همایش جهانی بازار سرمایه با محوریت سپردهگذاری برگزار خواهد شد.
محمدرضا محسنی امروز در یک نشست خبری از آمادهسازی نرمافزار جدید پس از معاملات (IRPT) و تستهای آزمایشی آن خبر داد و افزود: سازمان بورس مطابق با برنامهریزی خود از سه سال گذشته نگارش این نرمافزار را آغاز کرده و هم اکنون از سوی سازمان بورس در حال گذراندن مرحله آزمایشی است.
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات)، با اعلام آخرین تعداد کدهای معاملاتی در بازار سهام اظهار داشت: تا پایان اذر ماه امسال تعداد کدهای معاملاتی صادر شده برای سرمایهگذاران خارجی به رقم 505 کد معاملاتی رسیده که از این تعداد 394 کد حقیقی و 111 کد حقوقی هستند.
وی ادامه داد: در آذر ماه امسال نیز 18 کد معاملاتی برای سرمایهگذاران خارجی صادر شد که از این تعداد 8 کد معاملاتی حقوقی بوده است. ارزش خرید سرمایهگذاران خارجی نیز طی دوره مذکور 42 میلیارد ریال به ارزش فروش این معاملهگران مبلغ 102 میلیارد ریال بوده است.
محسنی با اشاره به مناسبات خوب سمات با شرکتهای سپردهگذاری دنیا از جمله شرکت سپردهگذاری کشور کره جنوبی، بیان داشت: در زمینه عملیات و راهاندازی سامانهها هم اکنون اقبال زیادی از سوی سرمایهگذاران خارجی وجود داشته که در این بین بانک تجارت و بانک صادرات نیز برای همکاری اعلام آمادگی کرد.
وی اظهار داشت: طی 4 ماه اخیر تلاش شده ارتباط وسیع تری با ارکان بازار سرمایه و نیز در حوزه منابع انسانی شرکت سپردهگذاری صورت بگیرد، در حوزه بینالمللی نیز افزایش رایزنیها با مجامع و محافل بینالمللی از جمله اجلاس ACG و یا شرکت در اجلاس IC و رایزنی با دبیر کل D8 به منظور راهاندازی صندوق سپردهگذاری اسلامی از جمله فعالیتهایی بوده که در حدود 4 ماه گذشته صورت گرفته است.
مدیرعامل سمات افزود: مطابق با آخرین اصلاحیه سازمان بورس که در 21 دی ماه امسال به ارکان بازار سرمایه ادغام شد، شرکت سپردهگذاری مرکزی در زمینه ادغام و تملیک سهام شرکتها میتواند حضور داشته باشد.
محسنی از تجمیع سامانه پس از معاملات بورس کالا مطابق با برنامه پنجم توسعه در شرکت سپردهگذاری تا قبل از پایان سال جاری خبر داد و عنوان کرد: تا به امروز 15 شرکت مختلف از 10 کشور از جمله کشورهای آلمان، انگلیس، سوئیس و قبرس به منظور همکاری با بازار سرمایه ایران به منظور تبادل و نقل و انتقالهای سرمایهگذاری اعلام آمادگی کردند.
در ادامه این نشست علیرضا حاجی نوروزی، رئیس هیأت مدیره شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه نیز با بیان اینکه تعداد کل کدهای معاملاتی بازار سرمایه ایران به 8 میلیون و 736 هزار و 427 کد معاملاتی بالغ شده است، عنوان کرد: از این تعداد در مجموع 6 میلیون و 655 هزار و 884 کد معاملاتی فعال و حدود 2 میلیون کد نیز غیر فعال هستند.
وی با بیان اینکه تعداد کدهای فعال حقیقی هم اکنون به 6 میلیون و 620 هزار و 280 کد معاملاتی بالغ شده است گفت: از این مجموع تعداد 35 هزار و 121 کد معاملاتی مربوط به اشخاص حقوقی است. همچنین از میان کدهای حقیقی بازار حدود 4 هزار و 665 کد معاملاتی مرد و 2 هزار و 334 کد معاملاتی زن در بازار سرمایه ایران حضور دارند.
گفتنی است در این نشست با اشاره به توسعه خدمات سپردهگذاری از طریق 60 دفتر پیشخوان دولت در 30 استان کشور، اعلام شد: با توجه به خلاءهای قانونی ازجمله عدم امکان رصد سود سهامداری و یا تجمیع سهام جدید شرکتها، طرحی همسو با لایحه اصلاح قانون بازار سرمایه در 5 ماده به منظور ساماندهی سهامداران به سازمان بورس ارائه شده که انتظار میرود از طریق اصلاح آن در مجلس شورای اسلامی بتوان شرایط بهتری را برای سهامداران ایجاد کرد.
/عصرایران