10 توصیه برای جلوگیری از خستگی در محل کار

بعضی‌ها پس از صرف ناهار دچار خواب آلودگی و خستگی مفرط می‌شوند و بعضی هم پس از خوردن صبحانه در محل کار انرژی شان را از دست می‌دهند، اما چه می‌توان کرد تا در تمام ساعات کاری با انرژی و پرتوان بود و به بهترین شکل کار کرد؟

عصر بانک؛شاید بارها برای شما هم پیش آمده باشد که حدود ساعت 2 بعد از ظهر به شدت احساس خستگی کنید و به‌طور پی در پی به ساعت تان نگاه کنید و انتظار پایان ساعت کاری را بکشید، چرا که دیگر انرژی کافی برای کار کردن را در خود احساس نمی‌کنید. بعضی‌ها پس از صرف ناهار دچار خواب آلودگی و خستگی مفرط می‌شوند و بعضی هم پس از خوردن صبحانه در محل کار انرژی شان را از دست می‌دهند، اما چه می‌توان کرد تا در تمام ساعات کاری با انرژی و پرتوان بود و به بهترین شکل کار کرد؟ در اینجا 10 توصیه در ارتباط با جلوگیری از خستگی در محل کار و تقسیم انرژی طی ساعات طولانی کاری ارائه شده است:

 

1- حرکت کنید

 

سعی کنید به‌طور متناوب در محل کارتان قدم بزنید و به این وسیله به گردش بهتر جریان خون در بدنتان کمک کنید و مغزتان را بیدار نگه دارید. رفتن به آبدارخانه و نوشیدن یک فنجان چای یا قهوه بهانه خوبی برای حرکت کردن است. همراه کردن یکی از همکاران یا دوستان نیز در این میان گزینه فوق العاده‌ای است، چرا که نوشیدن به همراه گپ زدن احساس خوشایندی به شما خواهد داد و انرژی شما را برای ادامه کار 2چندان خواهد کرد.

 

2-غذاهای پر انرژی بخورید

 

غذاهایی که ما قبل از رفتن به سر کار و طی یک روز کاری می‌خوریم دارای تاثیر چشمگیری بر سطح انرژی و توانمان در محل کار است. به‌طور کلی غذاهایی که نسبت متعادلی از پروتئین، کربوهیدرات‌ها و چربی را در خود دارند به ثابت ماندن میزان قند خون کمک کرده و جسم و روح ما را شاداب نگه می‌دارند. در این میان غذاهای چرب و سنگین به هیچ عنوان گزینه‌های خوبی به حساب نمی‌آیند، چرا که نه تنها انرژی مضاعفی به ما نمی‌دهند بلکه ما را کسل و شل می‌کنند.

 

3- بعد از ظهر‌ها قهوه و شکلات بخورید

 

برای بسیاری از کارمندان و حتی مدیران، ساعات بعد از ظهر ساعاتی کسالت‌بار و همراه با خستگی است، در حالی که با ترکیبی از قهوه و شکلات می‌توان این احساس منفی را از خود دور کرد، چرا که تحقیقات پزشکی نشان داده که ورود کافئین و قند به خون باعث ایجاد و تقویت انرژی مضاعف در بدن شده و مغز را دوباره فعال می‌سازد و احساس طراوت و پر انرژی بودن صبحگاهی را به افراد باز می‌گرداند.

 

‌4-کارهای معنی دار و حتی چالش‌برانگیز انجام دهید

 

یکی از بهترین راه‌ها برای فرار از احساس خستگی و کسالت رفتن به سراغ کارهای چالش‌برانگیزی است که ذهن شما را قلقلک دهد و مغزتان را دوباره هوشیار و آماده سازد. برای این کار می‌توانید از دیگران هم کمک بگیرید مثلا از آنها بخواهید یکی از مشکلاتشان را با شما در میان بگذارند تا شما در حل آن به آنها کمک کنید. شما با این کار در عمل با یک تیر دو نشان زده‌اید: هم مشکل همکارتان را حل کرده و ارتباطات کاری‌تان با او را بهبود داده‌اید و هم ذهن‌تان را دوباره شاداب و آماده ساخته‌اید.

 

5- در کارتان تنوع ایجاد کنید

 

کارهای تکراری و یکنواخت مانند امضای ورقه‌ها، پر کردن فرم‌ها یا چک کردن ایمیل‌ها به مدت طولانی شما را خسته می‌کند. پس برای جلوگیری از این احساس آنها را پشت سر هم انجام ندهید بلکه به جای این کار ما بین آنها به یکسری فعالیت‌های متفاوت و متنوع مانند قدم زدن در محل کار و انجام کارهای متفرقه‌ای که حس انجامشان را دارید بپردازید. همیشه به یاد داشته باشید که تداوم پیدا کردن حالت خستگی می‌تواند پیامدهای منفی آن را چند برابر سازد پس به محض احساس خستگی و کم‌انرژی بودن، به کارتان تنوع ببخشید.

 

6- نگرانی‌ها را از خود دور کنید

 

یکی از مهم‌ترین عوامل بروز خستگی در بسیاری از مدیران نگرانی‌هایی است که ذهن آنها را مشغول می‌کند. دیل کارنگی در این باره می‌گوید: «99 درصد چیزهایی که مدیران نگران‌شان هستند هیچ‌گاه اتفاق نمی‌افتند.» پس هیچ‌گاه اجازه ندهید نگرانی‌ها و استرس‌های بی‌مورد شما را از پا درآورند.

 

7-کاری را انجام دهید که دوستش دارید و دوست داشته باشید کاری را که انجامش می‌دهید

 

مدیرانی که عاشق کارشان هستند بسیار پرانرژی‌تر از مدیرانی هستند که دل خوشی از کارشان ندارند و از روی ناچاری آن را انجام می‌دهند. واقعیت غیرقابل انکار این است که زندگی ما کوتاه‌تر از آن است که صرف کارهایی شود که دوستشان نداریم و از آنها لذت نمی‌بریم؛ بنابراین حتی اگر شغل‌تان برای شما ایده‌آل و رویایی به نظر نمی‌رسد هم به دنبال جنبه‌های مثبت‌تر و دلپذیرتر در آن بگردید و آن را برای خود هیجان‌آور کنید و مطمئن باشید به این وسیله کمتر احساس خستگی خواهید کرد.

 

8- برای مدتی کوتاه از انجام کارهای روزمره و تکراری پرهیز کنید

 

اگر احساس خستگی و کسل بودن در محل کار به پدیده‌ای مزمن و آزاردهنده برای شما تبدیل شده بهتر است برای مدتی کوتاه مثلا یک هفته انجام کارهای روزمره و یکنواخت‌تان را متوقف کرده و سعی کنید وظایف‌تان را با روش‌هایی متفاوت و مبتکرانه انجام دهید. این کار شما را از شر احساس دلزدگی و کسالت‌بار بودن ساعات کاری نجات می‌دهد.

 

9-کاغذبازی‌های بوروکراتیک و سلسله مراتب خشک اداری را نادیده بگیرید

 

یکی از دلایل اصلی بروز خستگی و بی‌انگیزگی در بین مدیران و کارمندان سازمان‌ها، وجود بوروکراسی‌های پیچیده، کاغذبازی‌های بیش از حد و سلسله مراتب خشک و رسمی سازمانی است که به افراد احساس یکنواختی و دلزدگی می‌دهد. پس چه بهتر که به‌طور متناوب خارج از روابط رسمی و بوروکراتیک با سایر مدیران هم‌رده و زیردستان‌تان ارتباط برقرار کنید و از خستگی خود و آنها بکاهید.

 

10-زمان‌های مناسب‌تری را برای برگزاری جلسات کاری انتخاب کنید

 

ساعات پایانی روزهای کاری به ویژه در روزهای پایانی هفته «بدترین زمان» برای برگزاری جلسات کاری محسوب می‌شوند. جلسات کاری به خودی خود خسته‌کننده و طاقت‌فرسا هستند چه برسد به اینکه در ساعات پایانی روز هم برگزار شوند! بنابراین جلسات کاری را به ساعات اولیه صبح و ترجیحا در روز‌های اول هفته منتقل کنید و چه بهتر که آن را با یک صبحانه کاری انرژی‌زا و سبک همراه سازید. در این صورت جلسات کاری از حالت عاملی کسالت‌بار و نامطلوب برای افراد به حالت همنشینی و لذت بردن از با هم بودن تبدیل می‌شود.

 

منبع: کتاب صد پند مدیریتی

مترجم: سید حسین علوی لنگرودی

/دنیای اقتصاد

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.