تاثیر تنشهای دیپلماتیک بر بازار طلا
عصر بانک؛عبادالله محمد ولی گفت: قطع روابط ایران با عربستان و کشورهایی مانند بحرین و سودان تاثیر چندانی بر فعالیت های اقتصادی ندارد و در حوزه طلا بازارهای جایگزینی مثل افغانستان داریم و مذاکرات بسیار خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
تجارت طلای ایران بیشتر با کشورهای بلوک شرق و خاورمیانه است
وی با بیان اینکه در زمینه طلا بیشتر با کشورهای بلوک شرق و خاورمیانه روابط تجاری داریم، عنوان کرد: در بخش صادرات طلا با عربستان و بحرین روابط ضعیفی داشتیم که البته آمار صادرات با کشور امارات کمی بیشتر است.
محمدولی در عین حال تاکید کرد: به جهت اینکه ما مزیتی در صنعت طلا داریم، دچار چالش نخواهیم شد البته این به آن معنا نیست که تاثیراتی را در بازار طلا شاهد نباشیم.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان و تولیدکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگهای قیمتی با بیان اینکه بیشتر صادرات طلا به کشورهایی مثل عراق و ترکیه صورت میگیرد، اضافه کرد: اوکراین، تایلند و یا هنگکنگ نیز از جمله کشورهایی هستند که صادرات طلا داریم ولی با توجه به رکودی که در چند سال اخیر شاهد بودیم این موضوع کمتر صورت میگرفت.
80 درصد کشورها خواهان مصنوعات طلای ایران هستند
وی با بیان اینکه حدود 80 درصد مصنوعات طلای ایران به کشورهای دیگر صادر میشود، گفت: یکی از مشکلات ما قیمت تمام شده است، چراکه قیمت تمام شده ما نسبت به رقبا بالاست که مشوقهای صادراتی و حمایتهای مالی میتواند تاثیرات بسیار زیادی در این بخش داشته باشد تا بتوانیم در بازارهای رقابتی حضوری موفق داشته باشیم.
به گفته محمدولی، حدود 70 تا 80 درصد کشورها خواهان مصنوعات طلای ایرانی از کارهای سبک تا مصنوعات سنگین هستند.
در پی به شهادت رساندن شیخ باقرالنمر توسط آل سعود و بالا گرفتن احساسات مسلمانان جهان نسبت به این اقدام به خصوص شدت واکنش برخی هموطنانمان در برابر سفارت عربستان، این کشور روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرد و بحرین و سودان هم نسبت به قطع روابط با ایران اقدام کردند.