کشوری به اندازه نصف قشم و تولید ملی نزدیک به ایران

عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی با اعلام اینکه اقتصاد مقاومتی پس از 2 سال هنوز وارد فاز اجرا نشده، گفت: کشوری مثل سنگاپور که به‌اندازه نصف جزیره قشم است تولید ناخالصش 310 میلیارد دلار است در حالی که تولید ناخالص ملی ایران 415 میلیارد دلار است.

عصر بانک؛ وحید شقاقی شهری درباره سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی گفت: 29 بهمن سال 1392 این سیاست ابلاغ شده و دولت آن را روی کاغذ آورده است اما هنوز این اقدام وارد فاز اجرایی در اقتصاد ایران نشده و حتی گزارش و برنامه‌های نوشته شده نیز نیاز به بحث و بررسی دارد.

 

وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی نیاز به برنامه‌های مختلف ندارد و همین اسناد توسعه‌ای نیز می‌تواند راهگشا باشد.

 

شقاقی در ادامه گفت: اکنون تولید ناخالص ملی ما در سال 2014 و 2015 چهارصد و پانزده میلیارد دلار بوده است، کشوری مثل سنگاپور که به‌اندازه نصف جزیره قشم است تولید ناخالصش 310 میلیارد دلار است که تفاوت آن با اقتصاد ایران 100 میلیارد دلار است.

 

وی ادامه داد: اکنون نفت ما به‌سوی 20 دلار و 15 دلار می‌رود و ده سال آینده نمی‌توانیم اقتصاد خود را مبتنی بر نفت اداره کنیم.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی در ادامه به بحث اقتصاد مردمی، دانش‌بنیان و درون‌زا اشاره کرد و به شبکه خبر گفت: دولت برای عبور از اقتصاد پول‌مبنا به‌سمت اقتصاد مردمی اقدامات مناسبی انجام نداده است و این نیاز به یک نگاه و نگرش و جسارت دارد.

 

وی ادامه داد: با این نظام اداری خسته و فرتوت و بااین نگرشهای صنعت‌محور اقتصاد مردمی محقق نمی‌شود.

 

شقاقی درباره اقتصاد دانش‌بنیان نیز گفت: صادرات کالاهای با فناوری بالای ما در دو سه سال گذشته به‌طور میانگین 60 میلیارد دلار بود در حالی که کل نفتی که امسال فروختیم حدود 23 تا 25 میلیارد دلار درآمد داشتیم.

 

وی افزود: ما اگر به‌دنبال چشم‌انداز 20ساله هستیم باید دست‌کم به رشد 8درصدی برسیم و رشد 8درصدی نیز دگرگونی اساسی می‌خواهد.

 

وی ادامه داد: ما نتوانستیم از علم و فناوری ثروت تولید کنیم و در واقع همچنان در فاز نخست تولید علم یعنی مقالات مانده‌ایم.

 

شقاقی گفت: ارزش صادرات سنگ آهن ما که در سال 92 یک‌ونیم میلیارد دلار بود، امسال صفر شده است چون دنیا با موج چهارم فناوری حرکت می‌کند.

 

وی با طرح این سؤال "آیا واقعاً در اقتصاد دانش‌بنیان از مقاله به‌سمت اختراع رفته‌ایم؟" گفت: با این نظام علمی نمی‌توانیم اقتصاد دانش‌بنیان را علمی کنیم.

 

مجتبی خالصی رئیس امور شورای اقتصادی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نیز درباره اقتصاد مقاومتی گفت: این سیاست 29 بهمن 1392 به هر سه قوه ابلاغ شد که هدف آن تأمین رشد پویا و بهبود شاخص‌های اقتصادی با رویکرد جهادی، فرصت‌ساز و برون‌گرا بود.

 

وی ادامه داد: این سیاست وقتی ابلاغ شد دولت تک تک این بندهای 24گانه را به دستگاه‌های ذی‌ربط ابلاغ کرد که در واقع سیاست‌های کلی آن به سه قسمت برنامه‌های کوتاه، میان و بلندمدت تقسیم بندی شد.

 

خالصی با بیان اینکه در بطن این سیاست‌ها یک پروسه زمانی وجود دارد، گفت: به هر دستگاهی که این سیاست‌ها ابلاغ شده بود برنامه‌ها را در قالب آن تنظیم کردند و درواقع مجموعه اهداف و سیاست‌ها را مطابقت دادند.

 

رئیس امور شورای اقتصادی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور افزود: قبول دارم که اقتصاد ما باید رشد کند اما در سیاست کلی و برنامه ششم توسعه رشد هشت‌درصدی ابلاغ شده و دولت تلاش کرده آن را محقق کند کما اینکه دولت در حال حرکت و برنامه ریزی است.

 

وی با اعلام "عزم و حرکت ما برای پیشرفت است" گفت: در برنامه ریزی‌های دولت عقل جمعی حاکم است و در واقع عزم و برنامه‌های قوه مجریه و مقننه به قانون توسعه تبدیل می‌شود که برای دولت لازم الاجراست.

 

خالصی با ابراز اینکه ساختارها در کوتاه‌مدت تغییر نمی‌کند، گفت: رفتار مردم نیز فوری تغییر نمی‌کند و متضمن یک‌سری کار فرهنگی و شرایط است.

 

وی ادامه داد: البته ما برنامه‌های یازده‌گانه مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را داریم که یکی از برنامه‌ها ، برنامه ملی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است و نخستین برنامه در این زمینه مصوب‌شده برنامه ملی ارتقای ‌بهره‌وری است، ضمن اینکه برنامه ملی شفاف سازی و سالم سازی را نیز در این مصوبه داریم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.