معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در ایران توسط مدیرعامل بانک صنعت و معدن
عصر بانک؛به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بانک صنعت و معدن، علی اشرف افخمی در سخنانی ضمن بیان وضعیت مالی و اقتصادی فعلی پروژهها در ایران، موقعیتها و فرصتهای سرمایهگذاری را برای شرکتکنندگان در همایش IPF تشریح کرد و گفت: از حدود ٣ ماه قبل مذاکراتی برای رفع زودهنگام تحریم سوئیفت انجام شده و برای برداشته شدن این محدودیت بانکی آماده هستیم.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن از دوران پساتوافق و پساتحریم بهعنوان فرصتی یاد کرد که قواعد بازی را تغییر خواهد داد و ایران را بهعنوان گستره عظیمی از فرصتهای سرمایهگذاری مطرح خواهد کرد.وی دلایل اصلی اهمیت ایران بهعنوان یک فرصت را وجود نیروی کار تحصیلکرده و جوان، ثبات و امنیت، در اختیار داشتن زیرساختهای لازم و وجود برنامه مدون برای مدرن شدن دانست. افخمی با یادآوری اینکه اخیرا رتبه جهانی ایران از B به B+ ارتقا یافته، اظهار امیدواری کرد در آینده نزدیک، با توجه به طرحهایی که برای مدرنتر شدن وجود دارد این رتبه به BB افزایش یابد. او عوامل اثرگذار دیگر را دسترسی به منابع نفت و گاز و بهرهمندی از یک اقتصاد پویا و روبهرشد عنوان کرد که این اقتصاد با رفع تحریمها، بیش از پیش نیز پویا خواهد شد. افخمی نخستین اثر توافق ایران و ١+٥ را ایجاد امید در جامعه ایران و سرمایهگذاران خارجی دانست و افزود: نخستین گامی که برای پیشرفت نیاز داریم، پیوستن به شبکه جهانی سوئیفت و امکان برخورداری از نقل و انتقالات بانکی امن و ارزان است. وی یافتن یک شریک مطمئن و معتبر را لازمه آغاز یک شراکت موفق دانست و اعلام آمادگی کرد تا برای خارجیانی که بهدنبال شرکا و فرصتهای مناسب در ایران هستند، خدمات مشاورهای ارائه کند. او پس از ارائه تاریخچهای از فعالیت بانک صنعت و معدن در دوران ٦٠ ساله فعالیتش گفت: در حال حاضر در ایران ٩ بانک دولتی، ٢٠ بانک خصوصی و ٤ موسسه مالی و اعتباری فعالیت میکنند و لازم است سرمایهگذاران اطلاع داشته باشند که موسسات مالی و اعتباری، اعتبار لازم را برای فعالیتهای بانکی ندارند و بانک محسوب نمیشوند.
وی سهم بانکهای دولتی از کل بازار سرمایه را ٧٠ درصد عنوان کرد و افزود: دولت برنامههای میان و بلندمدتی برای افزایش نقش بخش خصوصی در دست دارد. وی همچنین تعداد و سقف شرکتهای حاضر در بورس تهران را تقریبا برابر با بورس ترکیه معرفی کرد؛ اما این سقف را در مقایسه با بورس مالزی یک چهارم خواند.افخمی در بخشی دیگر از سخنان خود با معرفی فرصتهای سرمایهگذاری بیشماری که در بخشهای مختلف از حملونقل عمومی تا نفت و گاز و پتروشیمی وجود دارد، مناطق آزاد عسلویه و چابهار را دو نقطه کلیدی در زمینه فرصت سرمایهگذاری دانست و اعلام کرد منطقه آزاد جاسک فرصت دیگری است که در کنار تمامی زمینههایی که در آن وجود دارد، نخستین ترمینال نفتی خارج از خلیج فارس ایران خواهد بود. او چشمانداز اقتصادی ترسیم شده را برای سال آینده رشد ٣ تا ٨ درصدی اقتصاد دانست و گفت که ایران قصد دارد تولید نفت خود را از٢ میلیون ٥٠٠ هزار بشکه به ٤ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه و صادرات را تا ٢/ ٢ میلیون بشکه در روز افزایش دهد. افخمی در پایان با ارائه فهرستی از پروژههایی که هنوز نیاز به تامین مالی دارند، از سرمایهگذاران خارجی دعوت کرد تا نخستین گام برای موفقیتهای بزرگ را با حضور در بازار ایران بردارند.