شرط اعزام رایزنان بازرگانی به آمریکا اعلام شد

در چند سال گذشته با توجه به محدودیت‌ در روابط با غرب، عمدتا رایزنان بازرگانی به کشورهای آسیایی و به میزان کمتری به کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی اعزام ‌شده‌اند و هنوز رایزنی به کشورهای اروپایی اعزام نشده که برنامه اعزام رایزنان به کشورهای آلمان، ایتالیا، اسپانیا و فرانسه در حال بررسی است، اما به گفته مدیر کل دفتر امور نمایندگی‌های سازمان توسعه تجارت، اعزام رایزنان بازرگانی به آمریکا منوط به تصمیم‌گیری در سطح کلان کشور است.

عصر بانک؛رضا عباسقلی اظهار کرد: وزارت امور خارجه باید تشخیص دهد که روابط تجاری ما با آمریکا در چه حدی خواهد بود و پس از آن در این مورد تصیمیم گیری کند.

 

وی با بیان اینکه اعزام رایزن بازرگانی به آمریکا تابع روابط سیاسی است، تاکید کرد: این موضوع باید در سطح بالا تصمیم‌گیری شود و چنانچه توجیه سیاسی و اقتصادی با توجه به منابع ملی داشته باشد این کار انجام می‌شود.

 

مدیر کل دفتر امور نمایندگی‌های سازمان توسعه تجارت همچنین با اشاره به نشست رایزنان بازرگانی ایرانی مستقر در دیگر کشورها و بازدید آن ها از مناطق مختلف کشور گفت: برای اولین بار رایزنان سند راهبردی تجارت با کشور محل ماموریت‌شان را با همکاری دفاتر تخصصی سازمان توسعه تجارت تدوین کردند و با یک برنامه کاملا مشخص سفر کردند و برای آن ها مشخص شد که برنامه‌هایشان باید در جهت افزایش حجم مبادلات تجاری با اولویت افزایش صادرات باشد.

 

همچنین رییس سازمان توسعه تجارت در این زمینه گفت: در طول 18 ماه گذشته، تلاش شد با توجه به اقدامات دولت برای بهبود روابط خارجی، تعداد رایزنان بازرگانی افزایش یابد به شکلی که امروز مجموعا در 30 کشور اجازه اعزام رایزن داریم.

 

به گفته افخمی‌راد، در برخی از کشورها همچون چین، سطح بالای روابط تجاری دو رایزن در پکن و شانگهای داریم اما در برخی کشورها حجم تجارت پایین است و در صورت اعزام رایزن حجم مبادلات افزایش نمی‌یابد یا در برخی کشورها رایزنان اعلام می‌کنند که امکان گسترش روابط تجاری نیست و محل خدمت آنان تغییر می‌کند یا در مواردی نیز سازمان توسعه تجارت به این نتیجه می‌رسد که رایزن اعزامی توانایی به پایان رساندن اهداف ابلاغی را ندارد و به کشور فراخوانده می‌شود.

 

طبق اظهارات معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، شرایط تحریم باعث شده بود که ارتباط تجاری ایران با دنیا قطع شود؛ بنابراین بسیاری از رایزنان بازرگانی ترجیح دادند به ایران برگردند و به همین منظور محل مأموریت خود را ترک کردند. از 18 ماه قبل که فعالیت ایران در عرصه‌های اقتصادی و تجاری مجدد آغاز شد، بررسی‌های مجدد برای انتخاب کشورهای مناسب برای اعزام رایزن بازرگانی انجام شد.

 

رایزنان بازرگانی به نحو مطلوب شرایط ارتباط بیشتر تجار کشورمان را با تجار و فعالان اقتصادی کشورهای هدف فراهم می‌کنند و با توجه به امکاناتی که دولت در حوزه دیپلماتیک و وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش تجاری در اختیار آنان می‌گذارد باعث ارتقای سطح تجاری ایران با جهان می‌شوند، اما اگر چه وزارت صنعت، معدن و تجارت موفق شده است مجوز اعزام 30 رایزن بازرگانی به خارج از ایران را از هیات دولت دریافت کند ولی به دلیل کمبود منابع، هنوز تعداد اعزام‌ها به این رقم نرسیده است.

 

 

/ایسنا

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.