سخنرانی مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران در سمینار مشترک کشورهای عضو بانک توسعه اسلامی

سیامک دولتی مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران در سمینار مشترک کشورهای عضو ADFIMI که با حضور تنی چند از نمایندگان بانک توسعه اسلامی (IDB) و اساتید دانشگاه و اقتصاددان های برجسته حوزه بانکداری اسلامی از مالزی در کشور قزاقستان برگزار شد، شرکت کرد.

عصر بانک؛به گزارش اداره روابط عمومی و بازاریابی بانک قرض الحسنه مهر ایران، سمینار مشترک کشورهای عضو  ADFIMI  با سازماندهی انجمن توسعه ملی نهادهای تامین مالی در کشورهای عضو بانک توسعه اسلامی (ADFIMI) و با همراهی صندوق حمایت مالی کشاورزی قزاقستان ( FFSA ) در محل هتل Grand Voyage  شهر آلماتی کشور قزاقستان برگزار گردید.

 

تامین اعتبار مالی خرد اسلامی، تکافل خرد و نقش وقف و زکات در تامین اعتبار مالی خرد اسلامی از محورهای مطرح شده در این سمینار بود.

 

مؤلفه‌های موجود در توانمندی های عملیاتی بانکهای اسلامی و تداوم آنها تا دستیابی به اهداف، تجربه ارائه خدمات تامین اعتبار مالی خرد اسلامی در بانکها، قابلیتهای ایجاد سرمایه گذاری های خرد، مدلهای کاری تامین اعتبار مالی خرد در اسلام و نمونه های آن در کشور مالزی، تکافل خرد اسلامی به عنوان روشی مناسب برای خانواده های کم درآمد و غیره از برنامه ها و نطق های اصلی این سمینار بود که توسط سخنرانان برجسته ارائه شد.

 

سیامک دولتی در روز دوم این سمینار در خصوص تعاریف و نقش وقف و زکات در تامین اعتبار مالی خرد اسلامی، نحوه تاسیس بانک قرض الحسنه مهر ایران، اهداف، تجربه ها و وقف به مثابه منبع تامین مالی خرد اسلامی سخنان و تجربیات خود را ارائه نمود.

 

وی در این سمینار در خصوص تعابیر و ویژگی های وقف بیان داشت: توسعه وقف، به عنوان نهادی خصوصی (غیر دولتی ) در اقتصاد اسلامی از یک طرف موجب افزایش پس انداز و کاهش مصرف بوده و از طرف دیگر این پس اندازها میتواند در نهایت به سرمایه تبدیل شود.

 

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران افزود: سرمایه ای که خود میتواند مولد کالاهای خصوصی و یا خدمات اجتماعی در حال و آینده بوده و در نتیجه زمینه افزایش تولید ناخالص داخلی را فراهم آورد.

 

وی ادامه داد: نهاد وقف به دلیل ماهیت خیرخواهانه ای که دارد، موجب تقویت بنیادهای اجتماعی و روحیه تعاون در جامعه شده که خود منجر به ارتقاء سرمایه اجتماعی و افزایش کارایی کل اقتصاد خواهد شد.

 

سیامک دولتی اظهارداشت: به نظر می رسد تجربه موفق تامین مالی خرد، این ظرفیت را داشته باشد که در چارچوب بانکداری و تامین مالی اسلامی مورد استفاده قرار گیرد، در واقع این امکان وجود دارد که با انجام برخی اصلاحات و تعدیلات مورد نیاز، از این تجربه در جهت کاهش فقر در کشورهای اسلامی بهره برد.

 

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران در این سمینار تصریح کرد: مسلما یکی از مهمترین اصلاحات مورد نیاز جهت استفاده از تجربه تامین مالی خرد متعارف که بر مبنای نرخ بهره انجام می شود، به کار بردن ابزارهای اسلامی (عقود مشارکتی، مبادله ای و قرض الحسنه) و نهادهای موجود در جامعه اسلامی (صدقات، اوقاف، زکات، خمس، انفال و غیره) در تجهیز منابع برای موسسه تامین مالی خرد اسلامی و به طور مشابه ابزارهای مالی اسلامی در تخصیص منابع جمع آوری شده است.

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.