سود بانکی برای امور صادرات کاهش می‌یابد

مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت قیمت کالای صادراتی را یک چهارم قیمت کالای وارداتی و کمتر از 500 دلار عنوان و اعلام کرد: چهار مقوله کاهش سود تسهیلات بانکی شامل کاهش هزینه حمل کالاهای صادراتی، کمک هزینه به تبلیغات و برندسازی، کاهش هزینه‌های بازاریابی و حضور تولیدکنندگان در نمایشگاه‌های خارج از کشور و قرارداد عاملیت بانک‌ها در حال انجام است.

عصر بانک؛فرهاد نوری اظهار کرد: تحریک تقاضا آغاز شده است و سال آتی سالی بسیار امیدوارکننده برای کشور در بحث توسعه صادارت است.

 

وی افزود: در حال حاضر قیمت کالای صادراتی یک چهارم قیمت کالای وارداتی است، یعنی کمتر از 500 دلار لذا لازم است قیمت ها به نفع صادارت تغییر کند. روند بسترسازی برای صادرات آغاز شده اما هنوز راضی‌کننده نیست.

 

نوری با بیان اینکه در سال‌جاری رشد اقتصاد دچار رکود شد، تصریح کرد: وضعیت پردازش صادرات از مناطق آزاد راضی‌کننده نیست و برخی مناطق آزاد محل واردات آسان شده‌اند. این درحالی است که مناطق ویژه اقتصادی برای جذب سرمایه‌گذار خارجی و کمک در روند توسعه صادرات کشور راه‌اندازی شدند و باید در این خطوط قرار گیرند.

 

مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت در خصوص میزان واردات برنج اظهار کرد: میزان نیاز واردات برنج از سوی وزارت جهاد کشاورزی به ما اعلام می‌شود و ما نیز بر اساس میزان اعلام نیاز، مجوز واردات صادر کرده ایم.

 

وی اضافه کرد: برنج یکی از اقلام مهم وارداتی به کشور بوده است که مدت زمانی پس از برداشت برنج انجام شد.

 

نوری با اشاره به اینکه ظرفیت سنجی ها از سوی اصناف بررسی شده و انبار ها نیز دقیق بررسی شده اند، تصریح کرد: پس از برنج، گندم، سویا و خوراک دام از جمله اقلامی بودند که وارد کشور شده‌اند.

 

مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه گیلان استانی پرنعمت است و پتانسیل های صادراتی زیادی دارد، ادامه داد: باید توسعه تجارت خارجی و اقتصاد را در این استان مانند سایر استان‌های کشور رو به جلو نگه داریم.

 

وی تاکید کرد: برای توسعه تجارت خارجی و اقتصاد در کشور بر بنگاه‌های بزرگ مقایس تکیه خواهیم کرد، زیرا می توانند در صحنه‌های بین‌المللی هزینه‌ها را پوشش دهند و قدرت چانه‌زنی داشته‌ باشند.

 

 

/ایسنا

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.