امکان انتشار اوراق بهادار بدون معرفی ضامن و با ارائه وثیقه

دستورالعمل‌های انتشار اوراق اجاره، مرابحه، سفارش ساخت و رویه اجرایی انتشار اوراق مشارکت اصلاح شد.

عصر بانک؛به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، سرپرست مدیریت نظارت بر بازار اولیه با بیان مطلب بالا گفت: در راستای تسهیل ضوابط و مقررات مندرج در دستورالعمل‌های انتشار اوراق بهادار، افزایش ظرفیت انتشار اوراق ‌بهادار با رویکرد توسعه تأمین مالی در بازار اولیه و با در نظر گرفتن پیشنهادات ارائه شده توسط شرکت‌های مشاور عرضه، بر اساس مصوبات شورای عالی بورس و اوراق بهادار و هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق‌ بهادار اصلاحاتی در دستورالعمل‌های انتشار اوراق اجاره، مرابحه، سفارش ساخت و رویه اجرایی انتشار اوراق مشارکت اعمال شد.

 

غلامرضا شاکری، در خصوص اصلاحات دستورالعمل های یاد شده گفت: در انتشار اوراق اجاره، مرابحه و سفارش ساخت، در صورتی که پرداخت مبالغ مربوط به اوراق شامل اصل و سود و نیز سایر وجوهی که بانی ملزم به پرداخت آن به ناشر است، توسط بانک‌ها یا مؤسسات مالی اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعهد و تضمین شده باشد و به شرط آنکه تایید بانک مرکزی در خصوص ضمانت بانک یا موسسه مالی اعتباری دارای مجوز پیش از انجام تعهد و تضمین گرفته شده باشد، رعایت نسبت‌های مالی تعیین شده در دستورالعمل‌ها برای احراز شرایط بانی جهت تامین مالی (حداکثر نسبت مجموع بدهی‌ها به دارایی‌های آن 90 درصد باشد و مجموع جریان نقدی حاصل از عملیات آن در دو سال مالی اخیر مثبت باشد) الزامی نخواهد بود.

وی در ادامه بیان داشت: در صورت احراز شرایط توسط بانی، وجود ضامن الزامی نخواهد بود و پذیره‌نویسی اوراق صرفاً باید به روش ثبت سفارش صورت گیرد.

شاکری در خصوص این شرایط توضیح داد: نخستین شرط این است که، بانی جزو شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران یا فرابورس ایران باشد، دومین شرط این است که، امتیاز نهایی اطلاع رسانی بانی براساس آخرین گزارش واحد نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار مساوی و یا بیشتر از 75 باشد.

وی در خصوص دیگر شروط بانی گفت: دیگر شروطی که باید بانی به آن توجه داشته باشد این است که، با تأیید سازمان و با رعایت دستورالعمل توثیق اوراق‌بهادار نزد شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویۀ وجوه، اوراق‌بهادار با شرایط تعیین شده  در دستورالعمل‌های انتشار اوراق به نفع نهاد واسط برای پشتیبانی از تعهدات ناشر وثیقه شده باشد.

سرپرست مدیریت نظارت بر بازار اولیه در ادامه خاطرنشان کرد: امکان تبدیل اوراق اجاره به سهام برای شرکت‌های سهامی عام فراهم شده است. شرایط و ترتیبات تبدیل ورقه اجاره به سهام باید در مستندات انتشار اوراق اجاره قید شود و تبدیل ورقۀ اجاره به سهم منوط به ‌درخواست دارندۀ ورقۀ اجاره است.

شاکری در ادامه تصریح داشت: در اوراق اجاره قابل تبدیل به سهام بانی، حق‌تقدم سهامداران بانی در خرید سهام ناشی از افزایش سرمایه، با تصویب مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت منتفی خواهد بود.

وی ادامه داد: مجمع عمومی فوق ‌العاده بنا به پیشنهاد هیئت مدیره و‌ گزارش خاص بازرس یا بازرسان بانی اجازه تأمین مالی از طریق انتشار اوراق اجاره را می‌دهد و شرایط و مهلتی را که طی آن دارندگان این گونه اوراق خواهند توانست اوراق خود را‌ به سهام بانی تبدیل کنند تعیین و اجازۀ افزایش سرمایه را به هیئت مدیره خواهد داد.

این مقام مسئول افزود: هیئت مدیرۀ بانی بر اساس تصمیم مجمع عمومی در پایان مهلت مقرر معادل مبلغ اسمی بازپرداخت نشده اوراق‌ اجاره‌ای که جهت تبدیل به سهام شرکت عرضه شده است، سرمایه شرکت را افزایش داده و پس از ثبت این افزایش در مرجع ثبت شرکت‌ها سهام جدید صادر‌ خواهد کرد.

شاکری خاطر نشان کرد: با توجه به ماده 26 قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران و تفویض وظایف و اختیارات به سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص موضوع ماده 4 قانون نحوه انتشار اوراق مشارکت مصوب 30 شهریور ماه 1376 حداکثر مبلغ مجاز انتشار اوراق مشارکت توسط هر ناشر به این گونه است که، حداکثر مبلغ مجاز انتشار اوراق مشارکت توسط هر ناشر به میزانی است که بدهی‌های ناشر بعلاوه مبلغ اوراق مشارکت حداکثر سه برابر جمع حقوق صاحبان سهام شرکت گردد. درصورتی‌که اصل و سود علی الحساب اوراق مشارکت توسط بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری تحت نظارت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعهد و تضمین شده باشد، رعایت نسبت های مذکور برای ناشر الزامی نخواهد بود.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.