واردات کالا با رمزارزها ممکن میشود
ایران هم به زودی به باشگاه دارندگان رمزارزهای ملی خواهد پیوست. آنگونه که مقامات بانک مرکزی میگویند، قرار است تا آخر فروردین ماه آئین نامه مرتبط با آن را در شورای عالی پولشویی به تصویب برساند.
ابهام در استفاده مردم از رمزارزها در ایران همچنان پابرجا است و دولت نیز هر گونه معامله و خرید و فروش با ارزهای دیجیتال را ممنوع اعلام کرده است؛ البته از مدتها قبل، «تولید» رمزارز به رسمیت شناخته شده و ضوابط تولید آن تدوین و اعلام شده است و بر اساس هماهنگیهای صورت گرفته میان وزارتخانههای متولی، هم اکنون وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوزهای مرتبط با استخراج ارزهای دیجیتال را صادر کرده است؛ اما این ارزهای تولید شده، تاکنون به هیچ عنوان اجازه معامله نداشتهاند.
به همین دلیل بانک مرکزی ظرف ماههای گذشته تمامی درگاههای پرداخت که عملیات مرتبط با معاملات رمزارز انجام میدادند را مسدود و با صرافیهایی که این عملیات را انجام میدادند برخورد کرده است. HLH بانک مرکزی بهزودی مجوز استفاده از رمزارزهای تولید داخل، برای واردات کالا را به بانکها و صرافیهای مجاز آنها صادر خواهد کرد.
یک مقام مسئول در نظام بانکی گفت: اگرچه بانک مرکزی به هیچ عنوان معاملات فعلی رمزارزها در داخل کشور را تائید نمیکند اما با ضوابط خاصی که تدوین میشود، مخالفتی با معاملات آن ندارد؛ چراکه بانک مرکزی معتقد است که آینده اقتصادهای دنیا با رمزارزها گره خورده است و باید ایران هم به این خیل بپیوندد؛ اما ضوابط و شرایط آن باید دقیق مشخص گردد و این اطمینان حاصل شود که مخاطرات جدی برای اقتصاد نخواهد داشت.
وی افزود: در همین راستا، برای «تولید» رمزارز در داخل کشور آئین نامهای تصویب و تولید رمز ارزها قانونی شد؛ اکنون بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی در حال پیگیری تصویب آئین نامهای برای مبادله رمزارزهایی هستند که در داخل کشور تولید میشود؛ قرار است این آئین نامه در شورای عالی مبارزه با پولشویی (وزارت اقتصاد) به تصویب برسد؛ بر اساس این آئین نامه، به بانکها و صرافیهای مجاز اجازه واردات کالا از محل ارز دیجیتال تولید شده ارائه خواهد شد.
به گفته این مقام مسئول، شورای عالی مبارزه با پولشویی تا آخر فروردین ماه آئین نامه را به تصویب خواهد رساند.
رمزارز بانک مرکزی ایران به عنوان رمزارز ملی کشور، نیز مراحل انتهایی خود را سپری میکند؛ پشتوانه آن طلا و ارز خواهد بود و بانکها میتوانند در قبال ریال یا سایر داراییهایی که به بانک مرکزی ارائه میدهند، این رمزارز را برای مبادلات خود استفاده کنند.
کارشناسان بر این باورند که این رمزارز باعث کاهش ضریب فزاینده نقدینگی هم خواهد شد.
/مهر