نشست کمیسیون صنعت پرداخت با حضور فعالان این حوزه برگزار شد
احمد پیشگاهزاده؛ مدیرعامل فنآوا کارت و رئیس کمیسیون صنعت پرداخت سازمان نصر تهران در نشست هماندیشی کمیسیون صنعت پرداخت، اهداف برگزاری این نشست را هماندیشی با فعالان حوزه پرداخت، تعیین اهداف کمیسیون صنعت پرداخت و تصویب کارگروههای ذیل کمیسیون عنوان کرد.
کمسیون پرداخت بستر مناسبی برای هماندیشی و ارائه خدمات مطلوب است
پیشگاهزاده در ابتدا هدف از برگزاری این نشست را هماندیشی برای تشکیل کارگروهها و تعیین اهداف کمیسیون صنعت پرداخت مطرح کرد و گفت: یکی از کمیسیونهای نوبنیاد ذیل سازمان نظام صنفی رایانهای تهران، کمیسیون صنعت پرداخت است که با همکاری اعضا ارتقا پیدا کرده و پس از برگزاری چند جلسه بازخوردهای مطلوبی از سوی بانک مرکزی و شرکت شبکه الکترونیکی پرداخت کارت (شاپرک) در جهت بهبود خدمات و فعالیتها دریافت شده است.
وی افزود: امروز شکلگیری سریعتر کارگروهها و اهتمام به فعالیت جدیتر بهعنوان یک ضرورت احساس میشود تا بتوان نقشه راه را ترسیم و هدفگذاری کرد و در گام بعد با توجه به مصلحت صنف بهترین اقدامات را در دستور کار قرار داد.
مدیرعامل فنآوا کارت خاطرنشان کرد: سالها بود که فینتک و پیتک کشور یک تشکل منسجم از اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در این صنف نداشت و به نظر میرسد کمیسیون صنعت پرداخت بستر مناسبی در جهت هماندیشی است تا بتوان خدمات مطلوبی ارائه داد.
وی ادامه داد: متاسفانه طی سالهای گذشته بهدلیل فعالنبودن اصناف، اتفاقات خوشایندی رخ نداد و مدام شاهد تصویب قوانین و مقرراتی بودیم که نهتنها کمکی به تسهیل صنعت پرداخت نمیکند بلکه مانع از عملکرد مطلوب است و پیامد آن، عدمایجاد شرایط لازم بهکارگیری روشهای نوین پرداخت و مشکلات مختلف برای مردم در استفاده از آنهاست.
محدودیت ارائه خدمات به پرداختهای الکترونیک یک چالش جدی در جامعه است
پیشگاهزاده با انتقاد از کاهش قابلتوجه اسکناس و مسکوکات در کشور گفت: در کشورهای مختلف مردم صرفا برای دادوستد و دریافت خدمات از روشهای الکترونیک استفاده نمیکنند بلکه بهطور متوسط بین 9 تا 12 درصد پرداخت در دنیا از طریق اسکناس و مسکوکات است اما متاسفانه پرداخت از طریق اسکناس در کشور ما طی سالهای گذشته بسیار کم و تقریبا به کمتر از دو درصد رسیده که مطلوب نیست.
وی در این نشست گفت: محدودیت پرداخت به روشهای الکترونیک یک قابلیت منحصربهفرد نیست چراکه در حالحاضر میانگین استفاده از اسکناس و مسکوکات در بسیاری از کشورهای توسعهیافته و در حالتوسعه بالای ده درصد است.
رئیس کمیسیون صنعت پرداخت نبود زیرساختهای لازم را چالش جدی در این حوزه دانست و گفت: متاسفانه پرداخت الکترونیک در ایران صرفا به شرکتهای آمریکایی و صهیونیستی وابسته است و بسیاری از خدمات نظیر اصالتسنجی و مجوزهای بهرهبرداری براساس استانداردهای آنها اجرا میشود.
وی تاکید کرد: یک اختلال کوتاه چند دقیقهای در بخش زیرساخت پرداخت الکترونیک کشور تاثیر جدی بر مجموعه دادوستد و اقتصاد خرد کشور دارد در حالیکه استفاده از اسکناس و مسکوکات و روشهای نوین پرداخت نظیر کیف پول بهراحتی میتواند پاسخگوی حجم بالایی از نیاز مردم باشد.
پیشگاهزاده اظهار داشت: بهرغم پیشرفتهای چشمگیر در حوزههای مختلف نظیر پزشکی، هوافضا و دیگر صنایع پیشرفته، هنوز در صنعت پرداخت بسیار عقب هستیم و بهدلیل مشکلاتی مانند عدمامکان دسترسی به استانداردهای بومی و غیرتحریمی امکان ساخت کامل دستگاههای کارتخوان و استانداردسازی داخلی را نداریم.
وی افزود: این شرایط چالشهای بسیاری برای مردم ایجاد کرده و بهدلیل عدماستاندارسازی داخلی و محدودیت در خدماتی مثل NFC و QR حتی امکان دسترسی راحت و گسترده به اپلیکیشنهای پرداخت نیز میسر نیست.
به گزارش عصربانک، رئیس کمیسیون صنعت پرداخت در مورد اثربخشی برگزاری چنین نشستهایی گفت: برگزاری چنین جلساتی در صورتی میتواند نتیجهبخش باشد که دانش و تجربه بهطور عملی در جامعه پیاده شود و انتظار میرود کمسیون صنعت پرداخت بتواند این خلأها را پوشش دهد و پاسخگو باشد زیرا در غیر اینصورت فقط صرف وقت و هزینه است.
«کمسیون پرداخت» توسعه صنعت پیتک را در دستور کار خود دارد
پیشگاهزاده در ادامه ضمن تشکر از حضور فعالان حوزه پرداخت در این نششست گفت: کمیسیون صنعت پرداخت یکی از کمسیونهای مهم سازمان نظام صنفی است که نقش حیاتی در توسعه و ساماندهی صنعت پرداخت در ایران ایفا میکند و تلاش دارد تا فضای نوآورانهای دراین حوزه ایجاد کرده و به توسعه صنعت پیتک در ایران کمک کند.
وی ادامه داد: قاعدتا چنین نشستی برای جلب مشارکت اعضای صنف و استفاده از توان کارشناسی، اجرایی و مشاورهای و اثرگذاری بهمنظور تصمیمات حاکمیتی تشکیل میشود.
مدیرعامل فنآوا کارت در مورد وظایف کمیسیون صنعت پرداخت تاکید کرد: رئیس نظام صنفی بهطور مستقیم قدرت را از رئیس جمهور میگیرد و قاعدتا سازمان نظام صنفی به بدنه دولت تعلق دارد و به همین دلیل تدوین استانداردهای لازم برای ارائه خدمات به شبکه پرداخت بهطور جدی دنبال میشود.
وی افزود: بررسی و بهروزرسانی مقررات موجود در حوزه پرداخت نیز جزء وظایف محسوب میشود و از طرفی حمایت از حقوق و منافع اعضا بهطور کامل توسط کمیسیون صنعت پرداخت مورد پیگیری است که بهعنوان نمونه همکاری نسبی با یکی از شرکتهای پرداختیار و بانک مرکزی باعث شد مسدودی پوزهای خارج از کشور برطرف شود.
پیشگاهزاده تاکید کرد: متاسفانه گاه چنین اتفاقات غیرمنطقی صورت میگیرد چراکه صنعت پرداخت مسئول خطای پذیرنده نیست اما بانک مرکزی در وضعیت شتابزده سرویسدهنده را جریمه میکند.
رئیس کمیسیون صنعت پرداخت در پایان خاطرنشان کرد: توسعه فناوری و نوآوری و ارتقای دانش فنی، توجه به تاثیر همکاری و تعاملهای بینالمللی، بررسی و حل مشکلات صنعت پرداخت و نظارت و ارزیابی بر عملکرد شرکتها در حوزه وظایف این کمسیون است.