ریال دیجیتال و تی بی پلاس چگونه در مسیر فناوری بین المللی رقابت می‌کنند

تحولات فناوری و تغییرات اقتصادی، دنیا را دستخوش دگرگونی‌های بسیاری کرده که یکی از این تحولات، بی شک در صنعت پرداخت و بانکداری رخ داده است. در این میان ایران نیز همگام با این تحولات، در عرصه بانکداری و صنعت پرداخت اقدام به عرضه محصولات خلاقانه و جدید بر پایه فناوری نموده است؛ محصولاتی که به دنبال بهبود کیفیت خدمات، افزایش امنیت و کاهش هزینه‌ها هستند.

مقایسه نوآوری های رخ داده در دنیا با برخی از محصولاتی که در داخل کشور توسط مجموعه های مختلف از جمله شرکت کارت اعتباری ایران کیش و بانک تجارت به بازار عرضه شده، تلاش برای همگامی صنعت پرداخت و بانکداری کشور با دنیا را به همراه خواهد داشت که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم:

1.استفاده از تکنولوژی‌های امنیتی

یکی از مسائل اصلی در صنعت پرداخت و بانکداری، افزایش امنیت در معاملات افراد و شرکت‌ها است. تحقیقات جدید در زمینه‌های امنیتی مانند استفاده از تکنولوژی‌های رمزنگاری قوی و تحقیقات در زمینه امنیت سایبری، به افزایش امنیت معاملات کمک کرده‌اند. با توجه به ظهور تکنولوژی هایی مانند ریال دیجیتال در کشور که ایران کیش و بانک تجارت از پیشگامان آن در این عرصه بوده‌اند، بخشی از این ارتقای موضوعات امنیتی در این حوزه بیش از گذشته ایجاد شده است.

به زبان ساده؛ بانک مرکزی و بانک های متولی از طریق کانال هایی ویژه با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند و پلتفرم “برنا” را به وجود می‌آورند. در واقع ریال دیجیتال، نقل و انتقالات را روی یک شبکه نامتمرکز انجام می‌دهد که نام این شبکه غیر متمرکز بانک مرکزی، “برنا”ست. از سویی سامانه های تی بی پلاس بانک تجارت و ایران کیش در حوزه زنجیره تامین مالی نیز بستری امن برای معاملات، میان تامین‌کننده و فروشگاه را خلق کرده اند.

2.پیشرفت در سیستم‌های پرداخت دیجیتال

پرداخت دیجیتال، به افزایش سرعت و کارآمدی پرداخت‌ها، کاهش هزینه‌های انتقال پول و افزایش امنیت معاملات کمک می‌کند. مطمئنا ریال دیجیتال و به صورت کلی پرداخت های غیرتماسی کهربا که شرکت ایران کیش از طریق اپلیکیشن پات لایف در آن عرصه گام نهاده ملموس ترین فرآیند پرداختی جدید است.

3.توسعه در زمینه بانکداری دیجیتال

بانک‌های دیجیتال و خدمات مالی دیجیتال (FinTech) یکی از روند‌های جدید در صنعت بانکداری است. تحقیقات در این زمینه به افزایش امنیت، بهبود کیفیت خدمات و ارائه خدمات مالی به کاربران از طریق تلفن همراه و اینترنت اشتراکی کمک می‌کنند. محصولات جدیدِ عرضه شده نظیر کهربا و ریال دیجیتال نیز عملا با بهره گیری از تکنولوژی NFC، ارائه خدمات را از طریق تلفن همراه با شیوه ای متفاوت فراهم ساخته است.

4. استفاده از داده‌ها و تحلیل‌های پیشرفته

تحقیقات در زمینه تحلیل داده‌ها و استفاده از الگوریتم‌های پیشرفته، به افزایش کارآمدی و بهبود خدمات بانکداری کمک می‌کنند؛ این تحقیقات موجبات شناسایی رفتارهای مشتری، تحلیل خطر و بهبود خدمات مالی را نیز فراهم می‌آورند. ایران کیش ضمن بهره گیری از سامانه های در اختیار، قادر است تا با نیازسنجی صنوف مختلف، روند رفتاری آن ها را رصد کرده و بر اساس آن اقدامات لازم برای رضایت بیشتر پذیرندگان خود و همین طور مشتریان این پذیرندگان را ایجاد کند.

5.امنیت سایبری

به دلیل افزایش حملات سایبری در دهه اخیر، تحقیقات در زمینه امنیت سایبری بیش از پیش حائز اهمیت شده است که این تحقیقات به افزایش امنیت سیستم‌های پرداخت و بانکداری و متعاقبا کاهش خطر از دست دادن اطلاعات حساس کمک می‌کنند. یکی از اقدامات مهمی که شرکت ایران کیش در حوزه امنیتی طی سال های اخیر داشته، بهبود و ترمیم زیرساخت های امنیتی ؛ عرضه محصولاتی نوین مطابق با استاندارد بین المللی EMV درکنار استانداردهای داخلی است.

6.بلاکچین

تحقیقات و توسعه در زمینه بلاکچین یکی از مهم‌ترین روندهای نوآوری در صنعت مالی است. این فناوری‌ها به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد خود مانند شفافیت، امنیت بالا و کاهش هزینه‌های تراکنش، به طور گسترده‌ای در صنعت پرداخت‌ و بانکداری مورد استفاده قرار می‌گیرند. ریال دیجیتال ایران کیش و بانک تجارت نیز نوعی بلاکچین اما غیر متمرکز و براساس خواست بانک مرکزی یعنی همان CBDC،  (centural bank digital currency) است.

7.پرداخت‌های موبایلی و کیف پول‌های دیجیتال

پیشرفت در تکنولوژی‌های موبایلی که منجر به رشد سریع پرداخت‌های موبایلی و کیف پول‌های دیجیتال شده قطعا بر کسی پوشیده نیست. این روش‌ها برای کاربران امکان افزایش در سرعت و سهولت پرداخت ها را به ارمغان می‌آورد.

با مروری کوتاه به تمامی این موارد به این نکته خواهیم رسید که چرا امروز حرکت بانکها و صنعت پرداخت مانند بانک تجارت و شرکت کارت اعتباری ایران کیش را باید در مسیر فناوری های این حوزه قلمداد کرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.