نظارت و توسعه دو بال اصلی اکوسیستم پرداختی کشور

مدیرعامل شاپرک با اشاره به اهمیت نظارت در نظام‌های پرداختی کشور گفت: نظارت و توسعه دو بال اصلی اکوسیستم پرداختی کشور هستند بنابراین نمی توان هم نظارت سختگیرانه کرد و هم از توسعه غافل ماند.
در دومین روز از یازدهمین همایش نظام‌های بانکی و پرداختی کشور، سید امیرحسین شبیری، مدیرعامل شاپرک در نشست تحلیلی با موضوع «نظارت هوشمند با رویکرد نوین و ابزارهای فناورانه» گفت: نظارت هوشمند وابسته به عواملی همچون، ابزارهای هوشمند و ناظر باهوش بستگی دارد و اینکه آیا این ناظر باید در بستر اجرا حضور داشته باشد یا خیر؛ در واقع ناظر هوشمند فردی است که با تنظیم گری مناسب بستر های لازم را برای این فرایند مهم میان بازیگران ایجاد کند.
او ادامه داد: به نظر می‌رسد این فرایند یک منطق درست است که ما چه در نظام پرداختی و چه در سایر حوزه ها با آن فاصله داریم؛ چراکه هر زمان در هر حوزه ای ما در حوزه نظارت پا گذاشتیم درگیر چالش‌های اجرا هم شدیم.
مدیرعامل شاپرک با اشاره به اهمیت نظارت در نظام های پرداختی کشور گفت: نظارت در پرداخت به دلیل نو بودن این حوزه، دارای پیچیدگی است؛ در اصل نظارت و توسعه دو بال اصلی اکوسیستم پرداختی کشور هستند بنابراین نمی توان هم نظارت سختگیرانه کرد و هم از توسعه غافل ماند.
به گفته این فعال نظام پرداختی کشور، شواهد نشان می‌دهد در ادواری، گاهی موضوع نظارت در نظام پرداخت پر رنگ می‌شود و گاهی موضوع توسعه؛ در حالی که این دو امر باید هم راستای هم صورت پذیرد تا الگوی موفق تری شود.
شبیری با اشاره به نظارت هوشمند در نظام‌های پرداختی، گفت: اکنون ما در این مسیر از ممیزی به سمت گزارش‌گری حرکت کردیم؛ در شاپرک بیش از ۲۵۰۰ شاخص در قالب پرداخت الکترونیک و پرداخت یار را ممیزی و سپس گزارش کرده ایم.
او ادامه داد: ممیزی یک فرایند انسانی است که گاهی درصد خطا در آن دیده می‌شود؛ اما آنچه که این پروسه را جذاب می‌کند امکان گزارش گیری در این فرایند است. اکنون در دنیا متد RTA بسیار استفاده می‌شود و ما بیش از نیمی از شاخص ها را در شاپرک با این متد پیش میبریم.
شبیری به اهمیت هوش مصنوعی در تراکنش‌ها پرداخت و گفت: یکی از معضلات اصلی در حوزه پرداخت و سایر حوزه ها کیفیت و اصالت داده است؛ به عنوان مثال در حوزه پرداخت، پذیرنده‌ای که به عنوان داروخانه، صنف خود را ثبت کرده آیا هویت و لوکیشن و مکان اعلام شده او صحت دارد؟ البته شاپرک از ابتدای امسال این مساله را با الگوریتم های مناسب حل کرده و بیش از ۸۰ درصد داده ها در حال پالایش بوده و با همکاری اپراتورها در حال تکمیل شدن است.
او ادامه داد: موضوع دیگر در حوزه هوش مصنوعی، الگوریتم های مبتنی بر یادگیری عمدتا به صورت بلک باکس هستند و گاهی دارای خطاست. همچنین مشخص نیست کدام دستگاه از کشور خارج شده و در لوکیشن غیر است البته گاهی با بازدیدهای میدانی از اصناف این امر مشخص می‌شود .
مدیر عامل شاپرک در پایان با اعتقاد به اینکه در ۱۰ سال آینده صنعت بانکداری دنیا به شکل فعلی نخواهد بود ، تاکید کرد: در همه جای دنیا حوزه لندتک در حال فراگیری است این موضوع در ایران هم جا افتاده؛ هپچنین با وجود محدودیت‌ها، طبق گفته وزیر اقتصاد، اکنون ۳۵ همت به صورت ماهانه در کشور با همکاری بانک‌ها در صرافی‌های رمزارز تراکنش انجام می‌شود و این نشان از اوج همکاری نظام بانکی کشور با صرافی های ارز دیجیتال است.
گفتنی است در این نشست تحلیلی “فرشاد محمد پور” معاون تنظیم گری و نظارت بانک مرکزی، “فرشید فرخ نژاد”، مدیر عامل بانک ملت، “محمدعلی رستگار”، عضو هیات مدیر بانک اقتصاد نوین، “حسام حبیب الله” ، عضو هیات مدیره بانک شهر و “نادر حقی”، مدیر طرح تحول نظارت بانک مرکزی در خدمات انفورماتیک حضور داشتند و به ایراد سخنرانی پرداختند.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.