غذاهایی برای کسب آرامش!
عصر بانک؛رژیم غذایی از عواملی اصلی موثر در شرایط سلامت جسمانی و روانی بدن انسان است. در حقیقت، غذا دارای تاثیر بیوشیمیایی بر خلق و خو و انعطاف پذیری انسان است.
مصرف مواد غذایی کامل که سطوح قند خون را پایدار نگه میدارند و درشت مغذیها و ریزمغذیها را در اختیار بدن قرار میدهند در پایداری خلق و خو نقش چشمگیری دارد. برای کسب آرامش میتوانید مصرف مواد غذایی که در ادامه به آنها اشاره میشود را مد نظر قرار دهید.
به میزان فراوان پروتئینهای گیاهی، به ویژه انواع مختلف لوبیاها را مصرف کنید. لوبیاها منبع خوبی برای فیبر و آنتی اکسیدانها هستند که دو مبارز عالی در برابر التهاب محسوب میشوند.
غذاهای سرشار از منیزیم مصرف کنید. مواد غذایی مانند بادام، اسفناج، بادام هندی، دانههای کدو تنبل، و آووکادو از گزینههای خوب در این زمینه هستند. منیزیم برای بیش از 300 واکنش بیوشیمیایی در بدن انسان ضروری است که عملکردهای متابولیک، از جمله التهاب نیز در میان آنها قرار دارند.
ویتامینهای خانواده B را مصرف کنید. شواهد قوی از پیوند بین اضطراب و کمبود ویتامینهای B، به ویژه B12 و B9 (فولات) وجود دارند. از منابع غذایی خوب برای ویتامین B12 میتوان به جگر و قلوه، صدف چروک، صدف دو کپهای، و ماهی خالمخالی اشاره کرد. از منابع خوب برای فولات نیز میتوان به ادامامه، اسفناج، مارچوبه، عدس، و جگر اشاره کرد. در صورت نیاز میتوانید مصرف مکملهای ویتامین B را نیز مد نظر قرار دهید.
مصرف کربوهیدارتهای پالایش شده را کاهش دهید. کربوهیدارتهای پالایش شده میتوانند انسان را با یک چرخه معیوب افزایش اضطراب به واسطه افزایش و کاهشهای سریع و ناگهانی قند خون مواجه سازند. برای برطرف کردن هوسهای قندی خود میتوانید مصرف شکلات تلخ را امتحان کنید. مصرف شکلات تلخ موجب ترشح اندکی سروتونین میشود، اما مدار آن به اندازهای نیست که موجب افزایش سریع و ناگهانی قند خون و پیرو آن افت ناگهانی شود. افزون بر این، آنتی اکسیدانهای موجود در شکلات تلخ با التهاب مبارزه میکنند.
مصرف کربوهیدارتهای با کیفیت بالا از جمله برنج قهوهای، سیب زمینی شیرین، و کدو مسما را در برنامه غذایی خود جای دهید. تنوع فیبر مصرفی به جمعیت باکتریایی روده در مدیریت هورمونهای استرس کورتیزول و کورتیزون کمک میکند.
/عصر ایران