پیش بینی وضعیت اقتصادی ایران در نیمه دوم سال/ اقتصاد به وقت 95

فعالان اقتصادی درباره وضعیت اقتصادی ایران در 6 ماه دوم سال پیشنهادات و پیش بینی های خود را مطرح کردند.

عصر بانک؛چند روزی است که از نیمه دوم سال گذشته است. در حالی وارد شش ماه دوم سال جاری شده ایم که وضعیت اقتصاد کشور در رکود به سر می برد و روند کاهشی تورم نیز کم شده است. این وضعیت از اقتصاد ایران در نیمه نخست سال جاری شرایط نامطلوبی ساخته است به طوریکه بسیاری از کارشناسان بر آن تاکید دارند.  

 

در همین راستا اسدالله عسگراولادی٫ رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین پیش بینی خود را درباره وضعیت اقتصاد کشور در 6 ماه دوم سال اینگونه مطرح کرد:«در نیمه دوم سال جاری به لحاظ اقتصادی می توان گفت که وضعیت مناسب و بهتری نداریم.» 

عسگراولادی به این ترتیب از یک وضعیت نه چندان خوب در اقتصاد ایران خبر می دهد و در ادامه رکود را دلیل اصلی این شرایط عنوان می کند:« مملکت در رکود است شاید در 6 ماه اول سال 1395 با اجرای برجام٫ بتوانیم وضعیت را بهبود دهیم ولی در حال حاضر اگر دو تحریم نفت و بانک برداشته نشود وضعیت اقتصاد ایران شرایط بهتری پیدا نخواهد یافت و تحریم ها باید سبک شوند. »

 

پیشنهاد وی به دولت برای بهبود وضعیت اقتصادی چنین بود:«باید وضعیت انبساطی به وجود آورند تا بتوانیم از رکود خارج شویم. در حالی که تورم پایین است رکود ادامه دارد. باید در زمستان انبساط در وضعیت مالی ایجاد کنند و رکود را کم کنیم.»

 

همچنین احمد پورفلاح٫ رئیس کمیسیون امور صنایع اتاق بازرگانی نیز درباره پیش بینی وضعیت اقتصادی 6 ماه دوم سال به خبرگزاری خبرآنلاین گفت:« هیچ اتفاق خاصی در این 6 ماه یا در سال 1394 نمی افتد. البته عدم اتفاق و بدتر نشدن وضعیت اقتصادی ایران رویداد بدی نیست و مانند 2 سال گذشته با همان سرعت سقوط نمی کنیم. همین موضوع جای امیدواری برای ما گذاشته است. اما نباید انتظاری داشته باشیم.»

 

 وی نیز به امید وار بودن و تحول پیدا کردن در بهار سال 95 اشاره کرد و در ادامه گفت:«سپرده های راکد کشور آزاد نشده است و دولت بیشتر برای تامین یارانه های سنگین بودجه قرار داده است. تا نقدینگی واحدهای صنفی یا گردش پول بهبود پیدا نکند نمی توان امیدوار بود. سرمایه گذاری خارجی نیز تا زمانی که زیر ساخت ها و وضعیت عادی نشود اعتبار نمی دهند و اول پول را می گیرند سپس شروع به سرمایه گزاری می کنند. در حال حاضر همین که این وضعیت حفظ شده بسیار خوب است.»

 

پیشنهاد وی نیز به دولت چنین بود:«در بخش خصوصی اعداد و ارقام مختلف به مسئولان ارائه نکنند و انتظار های زیادی ایجاد نکنند که نمی توانند آن ها را عمل کنند. این قضیه موجب یاس و دلسردی می شود. خوشنود هستیم از این بابت که دولت به بلوغ فکری رسیده است و اخیرا در بخش خصوصی همراهی های مورد نظر شده است. وعده های غیرعمل و غیراجرا و ناشی از جو کمتر شده است. بنگاه های تولیدی دلسرد نمی شوند.»

 

مسعود خوانساری٫ رئیس اتاق بازرگانی تهران در مصاحبه با خبرآنلاین گفت:«در 6 ماه دوم سال نیز وضعیت همین طور است و تغییر در مسیر اقتصادی رخ نمی دهد.در حال حاضر بزرگ ترین بحران، رکود است و مانند دومینو افراد به یکدیگر بدهکارند و بانک ها نیز بدهکار هستند. باید صادرات  واردات و بودجه ها عمرانی را تغییر دهیم.» 

 

وی با اشاره به مهم بودن سال 95 و خوش بین بودن مردم به وضعیت اقتصادی خطاب به دولت گفت:« دکتر اصلی دولت است. راهکار ها و ابزار همه دست دولت است. هرچقدر افراد دیگر پیشنهاداتی هم بدهند ولی شاخص های اصلی در دست دولت است و دولت باید اقدام کند.»

 

خوانساری در ادامه گفت:« دولت اگر به مردم به طور صریح٫ مسائل را توضیح دهد مطمئننا مردم آسوده خاطر می شوند و مسائل را راحت تر قبول می کنند.»

 

متین دخت والی نژاد

/خبرآنلاین

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.