سقوط قیمت نفت به پایین‌ترین سطح 6.5 سال گذشته/ چرا دوباره نفت ارزان شد؟

آخرین گزارش بانک مرکزی از تغییر و تحولات بازار نفت در هفته منتهی به 16 اوت، از کاهش بهای جهانی نفت به پایین‌ترین سطح در 6.5 سال گذشته حکایت دارد.

عصر بانک؛تازه‌ترین گزارش بانک مرکزی از تغییر و تحولات بازار نفت در هفته منتهی به 16 اوت (25 مردادماه) نشان می‌دهد که متوسط بهای نفت‌خام پایه آمریکا در هفته گذشته نسبت به متوسط آن در هفته ماقبل، 3.79 درصد کاهش یافت.

 

براساس بررسی‌های بانک مرکزی، به نرخ‌های پایان وقت بازار نیویورک، بهای هر بشکه نفت‌خام پایه آمریکا در محدوده 44.96 – 42.23 دلار معامله شد و متوسط هفتگی بهای هر بشکه آن در سطح 43.21 دلار قرار گرفت. متوسط بهای نفت‌خام برنت دریای شمال در هفته گذشته 0.11 درصد نسبت به هفته ماقبل افزایش یافت.

 

همچنین هر بشکه نفت‌خام برنت به نرخ‌های پایان وقت بازار مذکور در دامنه 50.41 – 49.03 دلار معامله شد و متوسط هفتگی هر بشکه آن به 49.50 دلار رسید. به نرخ‌های پایان وقت بازار نیویورک، بهای هر بشکه نفت‌خام اوپک در محدوده 47.66 – 47.09 دلار معامله شد. متوسط هفتگی بهای هر بشکه آن در سطح 47.34 دلار قرار گرفت که نسبت به هفته ماقبل 0.65 درصد کاهش داشت.

 

در گزارش بانک مرکزی درباره تغییرات قیمت نفت آمده است؛ روز دوشنبه ارزش دلار کاهش یافت. همچنین تولید سوخت در پالاشگاه نفت BP در خلیج مکزیک با مشکل روبه‌رو شد و سبب افزایش بهای بنزین و گازوییل در آمریکا شد. در این روز بهای نفت برنت 3.7 درصد و بهای نفت‌خام آمریکا 2.5 درصد افزایش یافت.

 

روز سه‌شنبه در پی اقدام دولت چین برای تضعیف یوان به منظور کمک به رشد اقتصادی این کشور و ایجا تردید در مورد تقاضای آتی نفت از سوی این کشور، بهای جهانی نفت‌خام کاهش یافت. چین دومین مصرف‌کننده نفت جهان است. البته اظهارنظر آقای لاک‌هارت، رییس فدرال رزرو آتلانتا در مورد احتمال افزایش نرخ بهره در ماه سپتامبر مزید بر علت بود تا قیمت نفت بیشتر کاهش یابد.

 

روز چهارشنبه ذخایر نفت آمریکا برای سومین هفته متوالی کاهش یافت. براساس آمارهای موسسه مطالعات انرژی آمریکا در هفته منتهی به 7 اوت، ذخایر نفت این کشور 1.7 میلیون بشکه کاهش داشت. در این روز بهای نفت جهانی به طور نسبی افزایش یافت، اما با وجود اضافه عرضه موجود در بازار نفت این افزایش قابل توجه نبود.

 

روز پنج‌شنبه رشد قابل توجه در شاخص خرده‌فروشی آمریکا سبب تقویت دلار در مقابل سایر اسعار جهان‌روا و همچنین افزایش احتمال بالا رفتن نرخ بهره کلیدی آمریکا در ماه سپتامبر شده و کاهش بهای جهانی نفت را در پی داشت. همچنین گزارش‌ها نشان دادند که ذخایر نفت در منطقه کوشینگ 1.3 میلیون بشکه افزایش یافته است.

 

روز جمعه تولیدات صنعتی آمریکا رشد قابل توجهی را به ثبت رساند و دلار در مقابل اسعار جهان‌روا تقویت شد. آمارها نشان دادند که تولید نفت در منطقه داکوتای شمالی در آمریکا در ماه ژوئن افزایش یافته است. تعداد سکوهای جدید تولید نفت در آمریکا نیز 2 عدد افزایش داشت. همچنین براساس گزارش کمیته تجارت آتی کالاهای آمریکایی، در هفته منتهی به 11 اوت، فعالان بازار نفت آمریکا تعداد موقعیت‌های فزونی خود در بازار آتی و اختیاری را به پایین‌ترین سطح از سال 2010 کاهش داده‌اند. در این روز بهای جهانی نفت به پایین‌ترین سطح در 6.5 سال گذشته کاهش یافت.

 

 

 

 

/خبرآنلاین

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.