چگونه در بورس ضرر نکنیم؟ / 6 راهکار موثر برای جلوگیری از ضرر در بورس

سهامداران بازار بورس با سرمایه‌گذاری در این بازار پرهیجان در سود و زیان شرکت‌ها سهیم می‌شوند. بازار سرمایه و به ویژه بورس اوراق بهادار شرایطی را فراهم می‌آورد تا هر فرد سرمایه‌گذار به عنوان سهامدار به نسبت میزان دارایی و سرمایه‌ای که به عنوان آورده در بازار پر هیجان و پر ریسک بورس در یک یا چند شرکت بزرگ سرمایه‌گذاری کرده، در سود و زیان آن‌ شرکت‌ها شریک شود. اما چه راهکارهایی برای جلوگیری از ضرر در بورس وجود دارد؟

6 راهکار موثر برای جلوگیری از ضرر در بورس

کارشناسان بازار سرمایه توصیه‌هایی را خطاب به مشتاقان حضور در بورس مطرح کرده‎اند و معتقد هستند افراد با توجه به این  توصیه‌ها می‌توانند فعالیت‌ خود را با موفقیت بیشتر و پیامد‌های منفی کمتری پیش‌ ببرند.

در ادامه مجموعه‌ای از توصیه‌هایی را  که برخی از کارشناسان حوزه بورس خطاب به سهامداران برای موفقیت در بورس مطرح کرده‌اند جمع آوری کرده‌ایم:

سرمایه مازاد خود را به عنوان آورده روانه بورس کنید

بازار بورس بازار‌ی پُرنوسان است به همین جهت بهتر است افراد از به کارگیری سرمایه‌های اصلی، ضروری و روزمره خود در این بازار پرهیز کنند. معمولاً افراد، بخشی از درآمد ماهانه یا سالانه خود را به عنوان هزینه‌های ضروری برای استفاده در روز مبادا ذخیره می‌کنند تا در صورت نیاز از آن استفاده کنند. افرادی که تصمیم گرفته‌اند در این بازار سرمایه‌گذاری کنند، باید در ابتدا اولویت را به رفع نیاز‌های اولیه زندگی خود بدهند، و از به کارگیری آن بخش از درآمد خود که برای هزینه‌های اتفاقی در نظر گرفته‌اند در بازار بورس صرف‌نظر کنند.

در نتیجه بهتر است افراد پس‌انداز‌های اضافی خود را وارد بورس کنند و از روانه کردن دارایی خود به این بازار پرریسک پرهیز کنند.

برای کوتاه مدت سرمایه‌گذاری نکنید؛ اهداف بلند مدت داشته باشید!

سرمایه‌گذاران در بورس نباید در رابطه با نوسانات و افت و خیز‌های روزانه بازار نگرانی داشته باشند چرا که این روند در معاملات سهام روندی عادی است بنابر این همواره افراد باید روند بلندمدت را در نظر بگیرند؛ شرکت‌های بورسی معمولاً شرکت‌های بزرگی هستند  بنابراین پروژه‌هایی آنان هم بسیار بزرگ است.

بی شک سود پروژه‌های بزرگ در کوتاه‌مدت به دست نمی‌آید و در بلندمدت قابل رویت است.پس بنابراین سرمایه‌گذاران باید برای دریافت واقعی سودِ سرمایه‌های خود در بازار سهام، به سرمایه‌گذاری با دید بلندمدت توجه داشته باشند.

در دام شایعات قرار نگیرید

توجه به شایعات در بورس، می‌تواند موجب ضرر افرادی شود که به احساسات خود میدان می‌دهند. سرمایه‌گذاری در بازار سهام باید براساس تحقیق و اطلاعات صحیح باشد، زیرا در بورس عوامل متعددی همچون وضعیت اقتصاد کشور، عملکرد شرکت‌ها، اتفاقات جهانی و… در تغییر قیمت‌ها مؤثر هستند. پس تنها براساس توصیه دوستان و یا تبلیغات و یا حتی عملکرد خویشاوندان نباید برای سرمایه‌گذاری در این بازار پر ریسک تصمیم‌گیری کرد.

غیرمستقیم سرمایه‌گذاری کنید

سرمایه‌گذاران در بورس به دو روش مستقیم و غیر مستقیم می‌توانند سرمایه‌گذاری انجام دهد. در روش مستقیم افراد مستقیماً سهام مورد نظر خودشان را خریداری می‌کنند واین افراد خود پیگیر نوسانات بازار و وضعیت سهام می‌شوند و به طور شخصی به تشکیل سبد سهام اقدام می‌کنند. شیوه سرمایه‌گذاری مستقیم برای همه سرمایه‌گذاران مناسب نیست زیرا چنین کاری نیازمند تجربه و تخصص است و البته این فرایند بسیار زمان‌بر است  مقرون به صرفه نیست.

در روش دوم توصیه می‌شود افراد برای جلوگیری از ضرر در بورس سرمایه‌گذاری غیرمستقیم انجام دهد؛ در این روش افراد اقدام به خرید واحد‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌کند، که از این طریق علاوه بر انتخاب یک سبد سهام مناسب از تخصص، تجربه، امکانات و سایر خدمات صندوق‌ها بهره‌مند می‌شود.

سبد سهام تشکیل دهید

از آنجا که به طور معمول و در طی زمان قیمت برخی سهام افزایش و قیمت برخی کاهش می‌یابد، برای در امان ماندن از خطر کاهش قیمت سهام خریداری شده، توصیه می‌شود که خریداران سبدی از سهام خریداری کنند و از خریدن یک نوع سهم پرهیز کنند. زمانی که سهامدار سرمایه‌ خود را به سهام متعدد و متنوعی اختصاص دهد چرا که همزمان با پایین آمدن احتمالی قیمت برخی از سهام‌ها  در مقابل قیمت برخی دیگر از سهام‌های موجود در سبد افزایش می‌شود و ضرر متحمل شده را جبران می‌‌کند. با این روش سرمایه‌گذار خطر احتمالی کاهش قیمت‌ها را بسیار کم می‌کند.

به سرمایه خود توجه کنید

یکی از جلوگیری از ضرر در بورس این است که افراد پس از تشکیل سبد سهام نباید نسبت به وضعیت آن بی‌تفاوت باشند و باید به طور مرتب آن را مورد بررسی قرار دهند. این افراد باید موجودی سهام خود را نسبت به وضعیت بازار بسنجند. با این کار مشخص خواهد شد که آیا موجودی سبد سهام سرمایه‌گذار هماهنگ با بازار است و یا نیاز به بازنگری و تغییر دارد.

با کلیک بر روی این لینک می‌توانید با تعریف اصطلاحات و مفاهیم پرکاربرد بورس آشنا شوید.

/باشگاه خبرنگاران

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.