استخراج کنندگان غیرمجاز ارز دیجیتال باید خسارت دهند

سخنگوی صنعت برق گفت: استخراجکنندگان ارزهای مجازی که به صورت غیر مجاز از برق استفاده میکنند در صورت شناسایی باید خسارت وارده به شبکه برق را پرداخت کنند.
استخراج کنندگان غیرمجاز ارز دیجیتال خسارت دهند
«مصطفی رجبی مشهدی» گفت: تعرفه بسیار ارزان برق در کشورمان یکی از ایراداتی است که وجود دارد. تعرفه ارزان برق درحالی است که قیمت ارزهای مجازی به گونهای است که استخراج آن را در کشورمان برای استخراجکنندگان مقرون به صرفه کرده و همین امر بسیاری را به این سمت کشانده است. البته در این بین تعدادی هم هستند که تلاش دارند به صورت غیرمجاز در این عرصه فعالیت کرده و از برق ارزان برای استخراج ارز مجازی سو استفاده کنند.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: شرکت توانیر با هدف پیشگیری از سو استفاده این چنینی دو راهکار تدوین و مجوزهایهای لازم را نیز از وزارت نیرو برای اجرایی کردن این دو راهکار اخذ کرده است. به زودی یکی از این دو راهکار برای اجرا به شرکتهای توزیع ابلاغ خواهد شد.
رجبی مشهدی گفت: در نخستین گام، مقرر شده در صورت شناسایی افراد سو استفادهکننده از برق، خسارتی که این عمل آنها به شبکه وارد میسازد برآورد شده و از آنان اخذ شود. بدین ترتیب میتوان جلوی فعالیت این افراد غیرمجاز را گرفت و آنها را به استفاده مجاز از برق تشویق کرد.
«همایون حائری» معاون برق و انرژی وزیر نیرو پارسال با بیان اینکه برای تولید هر واحد ارز مجازی «بیتکوین» نیاز به مصرف 72 هزار کیلووات برق است، گفت: برای تولید هر واحد از این نوع ارز مجازی، به اندازه مصرف 28 مشترک، برق استفاده می شود که ادامه چنین روندی خطرناک است. اگر روند این استخراج ارزهای دیجیتال به همین نحو ادامه یابد پیش بینی میشود مصرف آنها به بیش از 2 هزارمگاوات برسد.
/ ایرنا