جزییات دریافت وام صد میلیون تومانی قرض الحسنه ازدواج اعلام شد
شهرزاد دانشمندی عصر یکشنبه درباره ابلاغ این بخشنامه افزود: براساس قانون میزان تسهیلات ازدواج ۷۰ میلیون تومان تعیین شده است، اما برای زوج زیر ۲۵ سال و زوجه زیر ۲۳ سال سقف وام ۱۰۰ میلیون تومان است که برای ایثارگران در هر گروه این مبلغ ۲ برابر است.
وی تصریح کرد: به محض ابلاغ قانون بودجه از سوی دولت به بانک مرکزی، موضوع به بانکها ابلاغ شده است و تا این تاریخ هم بیش از ۲۷ هزار و ۵۱ نفر از تسهیلات قرضالحسنه ازدواج بهرهمند شدهاند و مابقی افراد متقاضی در حال تکمیل پرونده هستند که به بزودی پرداختها متناسب با منابع بانکی پرداخت خواهد شد.
مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی شرایط پرداخت این تسهیلات به زوجین را اینگونه توضیح داد و افزود: به موجب قانون افرادی که از سال ۱۳۹۷ به بعد ازدواج کرده و تاکنون تسهیلات ازدواج دریافت نکرده باشند میتوانند با مراجعه به سامانه قرضالحسنه ازدواج، مشخصات، بانک عامل و شعبه مربوطه را تکمیل کرده تا بانک عامل متقاضی را از طریق پیامک مطلع کند و از این تسهیلات استفاده کند.
دانشمند درباره وثیقه موردنیاز و شرایط بازپرداخت این تسهیلات نیز گفت: وثیقه در متن قانون اعتبارسنجی، حساب یارانهای افراد و یا سفته است و بانکها براساس شرایط متقاضی و با اعتبارسنجی که انجام میدهند نسبت به دریافت وثیقه اقدام میکنند، این تسهیلات ۱۰ ساله است و با اقساط یک میلیون تومان برای تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومان است.
وی با بیان اینکه به طور معمول حساب یارانهای افراد در حدی نیست که اقساط یک میلیون تومانی ماهانه را پرداخت کند، تصریح کرد: اعتبار سنجی هم در قانون درج شده است و بانک ها موظف هستند در قبال سپرده های مردم ضمانت کامل را داشته باشند. برای این تسهیلات تعداد ضامن در قانون پیشبینی نشده است و بر مبنای اعتبارسنجی ضمانت میشود.
دانشمند ادامه داد: بانکهای عامل براساس شرایط تسهیلات گیرنده و ضامنین تعداد ضامن را تعیین می کنند. بانک مرکزی در این امور دخالت نمیکند.
وی با بیان اینکه به تمامی بانکها سهمیه تسهیلات ازدواج داده شده است، تصریح کرد: اما سهمیه دادن به منزله داشتن منابع نیست و بانکها از محل وصولی اقساط قبلی خودشان و براساس جذب منابع جدید میتوانند نسبت به پذیرش افراد و پرداخت متناسب با منابع خود داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه متقاضی باید در سامانه از میان بانکهای باز ثبتنام خود را انجام دهد، تاکید کرد: مدت مشخصی برای پرداخت تسهیلات از سوی بانک ها تعیین نشده است، حدود ۲ تا سه ماه افراد در صف دریافت تسهیلات باشند اما اولویت دهی برای پرداخت تسهیلات ازدواج به بانک ها تاکید شده است.
مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی اظهار داشت: تا پایان سال ۹۹ بانک ها ۸۲۵ هزار نفر تسهیلات به متقاضیان پرداخت کردند اما ۸۰ هزار نفر نیز که زمزمه افزایش تسهیلات ازدواج را شنیده بودند جهت تکمیل مدارک خود مراجعه نکردند.
وی سازوکار نظارت بانک مرکزی بر پرداخت این تسهیلات و مشاهده تخلفات را نیز اینگونه توضیح داد و تصریح کرد: زوجین می توانند موارد تخلف را به اداره رسیدگی به شکایات بانک مرکزی اطلاع دهند تا مورد بررسی قرار گیرد.