فناوریهای نوین مالی فرصت ایدهآل مراودات مالی با دنیا
صبح روز شنبه ۲۴ آذرماه در حاشیه نمایشگاه ایران ساخت پنل و کارگاه آموزشی با عنوان «برند سازی محصولات برای بازاریابی بین المللی» به همت شرکت مادرتخصصی سرمایهگذاری خارجی ایران از زیرمجموعه های وزارت امور اقتصاد و دارایی در راستای ارتقاء دانش و مهارتهای تخصصی نوین و بررسی چالش های موجود با سخنرانی اساتید برجسته برگزار شد.
فناوریهای نوین بستر سریع، امن و ارزان برای مبادلات مالی است
عیسی کشاورز در این کارگاه در ابتدا به ضرورت فینتکها و فناوریهای مالی و پرداخت، اشاره کرد و گفت: فناوریهای نوین علیرغم نگرانیهای موجود تا حدودی زیادی اعتماد عمومی و فعالان این حوزه را جلب کرده چراکه بستر ارزان، سریع، امن، شفاف و روان برای جابجایی پول و مبادلات مالی محسوب میشود.
وی افزود: نمود عینی این تحولات در کریپتو مشخص و نشاندهنده امنیت و شفافیت و مزیتهای رقابتی نسبت به مبادلات سنتی گذشته است.
رئیس هیئت مدیره یوبیتکس خاطرنشان کرد: امروز بهکمک فناوریهای نوین و کریپتو میتوان در هر لحظه هر مبادله مالی را با کشورهای مختلف انجام داد که بهخصوص در شرایط تحریم راهکار مؤثری خواهد بود اما طبیعی است که بهکارگیری هر نوآوری از جمله کریپتو با مقاومت نظام سنتی روبرو باشد.
امنیت سایبری ارزهای دیجیتال همانند دیگر خدمات مالی دیجیتال است
کشاورز امنیت سایبری ارزهای دیجیتال را مسئله بسیار مهمی دانست و گفت: گرچه نگرانی در مورد سرقت اطلاعات حساس وجود دارد اما این تهدیدات در حوزه فناوریهای نوین و بلاکچین شبیه شرایط معمول مانند استفاده از کارتهای بانکی و درگاههای خرید است و طی 15 سال فعالیت شبکه بینکویین حملات سایبری در بستر بلاکچین اتفاق نیفتاده است.
وی بر ضرورت فناوریهای نوین و شبکههای غیرمتمرکز در کاهش این ریسک تاکید کرد و ادامه داد: بروز یک اختلال جدی مانند جنگ یا بلایای طبیعی موجب از بینرفتن بستر مبادلات مالی در نظامهای بانکی سنتی میشود اما از آنجا که امکان پردازش و تراکنش اطلاعات در بستر فناوریهای نوین و بلاکچین در بسترهای مختلف غیرمتمرکز وجود دارد، بروز چنین اختلالاتی نمیتواند بر مراودات مالی تاثیر بگذارد و میتوان بهراحتی از طریق دیتاهای مناطق مختلف دنیا مراودات مالی را انجام داد.
رئیس هیئت مدیره یوبیتکس، مدیریت ریسک در فناوریهای نوین را یک قابلیت مهم معرفی کرد و گفت: این بستر فرصتی ایدهآل برای مقابله با تهدیدات مالی فراهم آورده و گرچه ریسک مالی در نظام سنتی پولی بیشتر است اما بهدلیل نوظهوربودن فناوریهای نوین هنوز مقاومت در بهکارگیری گسترده آنها وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: اگر ریال دیجیتال کاربرد گسترده پیدا کند، با سهولت و اطمینان بیشتری میتوان مراودات مالی با بسیاری کشورها داشت.
فرصت حضور در مبادلات جهانی را با ریال دیجیتال مغتنم بدانیم
رئیس هیئت مدیره یوبیتکس اظهار داشت: فناوریهایی مثل هوش مصنوعی، تحلیل داده، یادگیری ماشین و …. فناریهایی است که در مراودات مالی جدید به کار گرفته میشود و موجب تسهیل و تسریع در مبادلات و سرمایهگذاریهای خارجی است.
وی افزود: برایناساس اگر ریال دیجیتال موردتوافق و استفاده گسترده قرار گیرد تحول جدی در زمینه مبادلات مالی ایرانیان در سراسر دنیا شکل خواهدگرفت و فرصت مناسبی برای تقویت پروژههای داخلی کشور نظیر محیط زیست، فرهنگ، میراث فرهنگی و … است.
کشاورز خاطرنشان کرد: امید است تقویت همکاریهای بینالمللی به بهبود ظرفیتهای داخلی کمک کند و بهجای مقاومت در برابر این تحولات مؤثر به همکاری و همفکری در این زمینه بیاندیشیم تا بیش از پیش خلأ نبود در مراودات جهانی از مسیر کمهزینه، سریع و مطلوب جبران شود.